Roxanne en Janne maken lol in Plopsaland

Roxanne en Janne maken lol in Plopsaland

Foto: © mdg

,,Wanneer komen we terug?'', was de reactie van Roxanne Loncke (9) en Janne Goossens (4) na een middagje Plopsaland Indoor in Hasselt. De drukte bleef zaterdag nog weg en de twee meisjes konden overal naar hartelust op, in en uit. Plopsaland was hun paradijs voor een dag.

Kabouter Plop mocht zaterdag het nieuwe Plopsaland Indoor openen. Storm liep het nog niet voor het nieuwe pretpark. Dat had de directie ook niet verwacht op kerstavond. Vandaag pas zal de grote toestroom starten. Maar dat maakte het zaterdag des te plezieriger voor de kinderen. Wij namen twee kinderen mee naar het park: Janne Goossens (4) en Roxanne Loncke (9).

Ogen te kort

,,Ik had het park wel groter verwacht'', was de eerste reactie van Roxanne toen we de hal binnen stapten. En wij hadden hetzelfde idee. ,,In een kleine twee uur of zelfs minder hebben we alle attracties gehad'', dachten we. Wat onwennig door een aantal grote attracties wandelden de twee meisjes verder. Ze wisten niet waar eerst te beginnen. Eerst even op de foto met Bumba, die de kinderen welkom heette. Daarna volgde de draaimolen.

,,Wow, dit was veel plezanter dan de draaimolen op de kermis. De tekeningen zijn zo mooi. Mogen we nog een keertje?'', riepen ze. Daarna volgde de Slingermolen. In schommels werden de twee rondgezwierd, met lachende gezichtjes tot gevolg. ,,En waar gaan we nu naartoe? Ik wil in de bootjes, of in de eendjes, oh kijk daar een treintje.'' Vooral de vuurtoren, waar de kinderen de lucht in geschoten worden en daarna terug naar beneden vallen, leek in de smaak te vallen.

,,Dit gaat echt heel snel, het kriebelt in mijn buik'', lachte Janne. ,,Ik wil nog een keer.'' En na die keer volgde nog een keer en nog een keer.

Kabouter Plop

Tussen de speeltuigen werden de kinderen verrast door de Studio 100-figuurtjes. Kabouter Plop was aanwezig, maar ook Piet Piraat. Natuurlijk mocht de kerstman niet ontbreken. En als het even kon, dan gingen de figuurtjes mee in de toestellen. De kinderen holden door de hal. ,,Ik vond de piratenbaan echt het allerleukste. Het treintje raasde door het donker'', lacht Roxanne. En daarna volgden nog ritjes in de kikkers en de eendjes. De meisjes doken in het ballenbad, snelden naar de glijbaan.

Een meter

Plopsaland blijkt een groter feest voor de kinderen dan voor de ouders. Bij kinderen kleiner dan een meter moeten de ouders mee de attracties in. En al snel werd duidelijk dat de kinderen minder angst en minder snel ziek worden in de wilde attracties dan de ouders. Voor de ouders van de wat grotere en oudere kinderen is Plopsaland het ideale park om te bezoeken.

Terwijl zij rond rennen, de attracties bezoeken en plezier beleven, kunnen de ouders op het terras van een kopje koffie of een ander drankje genieten.

Nog een keer

Nadat Roxanne en Janne alle toestellen een keer uitgeprobeerd hadden, kozen ze waar ze nog eens in wilden. ,,Mogen we nu nog eens in de vuurtoren, in de grote boot, en ook in het treintje'', keken ze ons smekend aan. En daarna wilden ze ook nog eens in de kikkers en de eendjes. En zo maakten we twee keer de tour door het park. De tijd vloog voorbij. Voor we het wisten, hadden we al vier uur in het park rondgewandeld. De twee meisjes beleefden een heel plezierige dag. ,,We komen toch nog eens terug, want dit was echt plezant'', besloten ze eensgezind.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees