Mönchengladbach straft spits na ruzie met Kahe

Sonck naar B-kern

Sonck naar B-kern

Wesley Sonck op de dool in Mönchengladbach. Foto: © Photo News

Wesley Sonck heeft het verkorven bij Jos Luhukay, de nieuwe coach van Borussia Mönchengladbach. Sonck kreeg wegens wangedrag een boete en moet zeker tot zondag met de B-kern meetrainen.

Wesley Sonck is weer hersteld van zijn knieblessure, maar speelt dit weekend toch niet met Mönchengladbach tegen Alemannia Aachen. De spits moet tot zondag meetrainen met de amateur-afdeling, zeg maar de B-kern van zijn Duitse club. Die straf kreeg hij samen met een geldboete en een officiële waarschuwing na een incident op de training van dinsdag met ploegmaat Kahe.

De twee kregen ruzie en vlogen elkaar in de haren. De Nederlands-Duitse trainer Jos Luhukay, die vorige week Jupp Heynckes verving, kon er niet mee lachen en bestrafte Sonck. De Braziliaanse spits Kahe kreeg enkel een geldboete.

,,Ik kan niet aanvaarden dat een speler zich tegen een ploegmaat gedraagt zoals Wesley gedaan heeft'', aldus Luhukay. ,,Hij moet begrijpen dat de teamgeest het belangrijkste is. Ik heb hem gezegd dat hij daarom zaterdag niet meespeelt en bij de amateur-afdeling moet trainen.''

Sonck ruilde in januari 2005 Ajax voor Mönchengladbach. Daar kende de 37-voudige Rode Duivel echter nog maar weinig voetbalvreugde. Hij sukkelde van blessure naar blessure. Op twee jaar tijd scoorde hij zes keer in 27 wedstrijden. Nu de ex-spits van RWDM, GBA en Genk in aanvaring is gekomen met coach Luhukay, ziet zijn toekomst bij Die Fohlen er niet rooskleurig uit. Sonck (28) heeft bij Mönchengladbach nog een contract tot juni 2008. Op dit moment staat Mönchengladbach pas zestiende in de Bundesliga.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.