Nicolas Frutos op bezoek bij zijn Argentijnse chirurg: nadert het einde?

Nicolas Frutos op bezoek bij zijn Argentijnse chirurg: nadert het einde?

Foto: isosport

Normaal woont de geblesseerde Nicolas Frutos altijd de thuismatchen van Anderlecht bij, maar gisteren tegen Zulte Waregem was er in het Vanden Stockstadion geen spoor van de Goleador of zijn familie. Zaterdag was hij nochtans wel op de club. Frutos is teruggekeerd naar Argentië, maar (nog?) niet definitief. Navraag leerde ons dat de geblesseerde spits is teruggevlogen naar Argentinië om er op bezoek te gaan bij zijn Argentijnse chirurg die zijn achillespees in februari 2009 opereerde. Frutos heeft al weken opnieuw last van de hiel en de achillespees en speelt niet meer sinds 6 febrauri tegen Sint-Truiden. Na het advies van de Argentijnse dokter neemt Anderlecht een beslissing over de toekomst van Frutos bij de Brusselse club. Er heerst niet zoveel optimisme. Sommigen geloven dat er met een onderling akkoord tussen speler en club een einde kan worden gemaakt aan het contract van Frutos bij Anderlecht dat nog loopt tot juni 2012.

In februari opereerde de Argentijnse dokter Frutos gedurende meerder uren. Hij deed al het mogelijke om de tendinitis aan de achillespees van de Reiger te verhelpen, maar zelfs na een revalidatieperiode van zes maanden heeft Frutos nooit meer gevoetbald zonder pijn? Nochtans scoorde de meest productieve aanvaller in de Belgische competitie ook dit seizoen al belangrijke goals. Onder meer tegen Club Brugge.

Mendoza geen redder?

Het vertrek van Frutos naar zijn geboorteland is des te opmerkelijk omdat zijn Argentijnse wonderdokter Juan Mendoza net deze week in het Astridpark is. Mendoza werkte de voorbije week de hele tijd met Frutos. Hij heeft hem onderzocht, zijn radiografieën bekeken en andere medische gegevens bestudeerd én behandeld. Anderlecht communiceerde de voorbij week echter niet officieel over de toestand van de Goleador, maar zijn terugkeer naar Argentinië is allesbehalve goed nieuws. Frutos moet volgende week terug zijn in Brussel. Is de Argentijnse chirurg de man die de laatste mening moet geven en nadert het einde van Frutos bij Anderlecht? Iedereen bij paars-wit en de neutrale voetbalfans hopen van niet.

Manager Herman Van Holsbeeck verklaarde eerder al dat Anderlecht Nicolas Frutos altijd met het grootste respect zal blijven behandelen. Er is geen sprake van om de geblesseerde Argentijn op de mutualiteit te zetten. Als het toch tot een verbreking van het contract zal komen dan zal dat uiterst correct worden afgehandeld. Anderlecht verliest dan wel de 2,5 miljoen euro transfergeld dat ze ooit voor Frutos betaalden, maar met zijn vele doelpunten heeft de Goleador die prijs zeker al gerechtvaardigd.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.