Buurtcomité Hoezekouter houdt crematorium tegen

AALST - De Raad van State heeft het bijzonder plan van aanleg (BPA) voor de Hoezekouter vernietigd. Het crematorium waar al zolang sprake van is, kan er dus voorlopig nog niet komen. De vzw Bescherm de Hoezekouter is opgelucht met die uitspraak maar de stad blijft niet bij de pakken zitten en werkt aan een nieuw Ruimtelijk Uitvoeringsplan.

Nadat eerder al de milieu- en de bouwvergunning voor het geplande crematorium vernietigd werden, haalde het buurtcomité Bescherm De Hoezekouter opnieuw een slag thuis. Ook het Bijzonder Plan van Aanleg Hoezekouter werd vernietigd door de Raad van State. ,,De stad wilde de gronden herbestemmen tot een deel landbouwzone en een deel zone voor openbaar nut, maar dat gaat dus niet door. Hun plannen voor het crematorium zullen ze dus voorlopig opnieuw moeten opbergen'', zegt voorzitter van het buurtcomité Jan De Mey.

De stad Aalst is niet echt onder de indruk van de uitspraak. Voor hen maakt de vernietiging van het BPA Hoezekouter niet veel meer uit want ze zijn al bezig met een nieuw plan. ,,We werken aan een Ruimtelijk Uitvoeringsplan Hoezekouter-Beekveld en dat overstijgt eigenlijk het BPA'', zegt bevoegd schepen Stylemans. ,,In dat nieuwe RUP zullen we proberen tegemoet te komen aan de opmerkingen maar we blijven er wel bij dat Aalst absoluut nood heeft aan een crematorium. Het probleem is alleen dat niemand het in zijn buurt wil hebben.''

De schepen wil best alternatieve locaties laten onderzoeken maar vreest dat er weinig plaatsen even geschikt zijn als de Hoezekouter. ,,Voorlopig zien wij dat nog steeds als de meest geschikte plek.'' In het najaar zullen de eerste voorstellen van het RUP worden voorgelegd aan de bewoners tijdens een hoorzitting.

(NV)

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio