Asielzoekers van centrum 127bis breken bakken open

Kledingcontainers moeten weg

Kledingcontainers moeten weg

Schepen Alex Trostmann kan de overvolle kledingcontainers in de buurt van het asielcentrum niet langer aanzien. Hij wil dat ze verdwijnen. Foto: © JOS VERHOOGEN

STEENOKKERZEEL - Kledingcontainers van De Schakel, geplaatst aan de De Prootsstraat en de Nieuwstraat in Steenokkerzeel, moeten weg. Schepen van leefmilieu Alex Trostmann (LVB-VLD) wil niet langer dat de bewuste bakken niet of te laat worden geledigd. Asielzoekers van het nabijgelegen centrum 127bis breken de containers soms open en maken er stortplaatsen van.

Overvolle kledingcontainers aan de Nieuwstraat en aan de hoek van de De Prooststraat met de De Lannoylaan, vlak bij het open asielcentrum in Steenokkerzeel, waren de spreekwoordelijke druppel die de emmer lieten overlopen. Schepen van leefmilieu Alex Trostmann (LVB-VLD) kan het niet langer aanzien. Hij neemt het niet dat hij op al zijn aanmaningen bij de firma geen gehoor krijgt.

De Schakel heeft volgens de schepen geen overeenkomst met de gemeente afgesloten om die containers te plaatsten. De firma steekt zich weg achter het feit dat er geen regels zijn opgesteld over de regelmaat van ledigen van die containers. ,,Je hebt daar geen vat op'', zegt schepen Trostmann.

Inwoners klagen

,,Inwoners komen bij mij klagen. Ik laat de firma bellen maar we krijgen daar geen gehoor. Ik liet een brief schrijven en nog kwam er niets van. Ik heb De Schakel dan laten weten dat de gemeente alles zou weghalen indien ze het zelf niet deed. Nog niets. Ik liet de milieudienst een laatste keer bellen en dan werden de containers meteen leeg gemaakt'', vertelt de schepen nog.

Maar de bakken voor afgedankte kledij zitten al even snel weer vol als ze leeg zijn. Trostmann stelt het schepencollege nu voor aan De Schakel een termijn op te leggen waarbinnen de containers moeten worden weggehaald.

,,De bakken zijn vlakbij het open asielcentrum geplaatst'', zegt Trostmann.

,,Asielzoekers komen neuzen of er nog wat bruikbaars bij is. Niet bruikbare kledij steken ze niet terug in de containers. Erger nog, wanneer ze er niet bij kunnen, breken ze de sloten open en ontstaan ware stortplaatsen rond die bakken.''

Die containers moeten nu dus weg, vindt de schepen. ,,Meteen een waarschuwing voor andere bedrijven die dergelijke containers hebben staan in onze gemeente.''Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio