voetbal 1STE PROVINCIALE

Voor de geschorste Franky Van Looveren start de eindronde met Antonia in mineur

Voor de geschorste Franky Van Looveren start de eindronde met Antonia in mineur

'Voor die eindronde kunnen we ons zeker opladen', zegt Franky Van Looveren.SMB Foto: © SMB

ZOERSEL - Op donderdag 10 mei begint de lang verwachte eindronde voor Antonia. Helaas zonder Franky Van Looveren. 'Het gevolg van mijn rode kaart tegen Vlimmeren. Vooral die tweede gele kaart was niet slim. Een domme reactie', zucht Van Looveren.

Nota bene in een wedstrijd tegen Vlimmeren die er voor Antonia al lang niet meer om deed en waarin enkele basisspelers zelfs rust kregen. 'De arbitrage zat de laatste drie à vier weken niet mee. Ik was een tikkeltje gefrustreerd. Mijn eerste gele kaart kreeg ik voor een fout. Die tweede fatale gele kaart voor protest. Achteraf bekeken had ik beter niet gereageerd, maar het was sterker dan mezelf', geeft de middenvelder toe.

Hij zal noodgedwongen de eerste wedstrijd in de eindronde langs de zijlijn moeten volgen. 'Een streep door mijn rekening. Maar het is niet anders. Morgen hervatten we de training, nadat we op 1 mei niet moesten trainen. Volgende week volgt de ultieme training in de aanloop naar die eerste eindrondewedstrijd. Wie ik graag als tegenstander zou hebben? Geef mij maar Houtvenne. Bij voorkeur eerst op verplaatsing. Als we Houtvenne loten en met een goed resultaat beginnen, opent dat ongetwijfeld perspectieven', merkt de ex-speler van Wijnegem op.

Liever niet tegen Gooreind en Merksem. Waarom niet? 'Gooreind zit in een sterke periode. In de competitie hadden we het twee keer erg moeilijk tegen Gooreind. Merksem herpakte zich na de trainerswissel en is een te duchten tegenstander. Maar dat zijn de drie tegenstanders in die eindronde sowieso', beseft Franky Van Looveren.

Hij en zijn ploegmaats willen een rol van betekenis spelen in die eindronde. 'Absoluut. We mogen dan na een lang seizoen op ons tandvlees zitten. Voor die eindronde kunnen we ons zeker opladen. Elke speler wil zo hoog mogelijk spelen en zo veel mogelijk winnen', knipoogt Van Looveren. 'Het is buiten verwachting een knap seizoen geworden. Maar we moesten elke week opnieuw wel voor de punten knokken. De winst in de tweede periode was alleszins verdiend.'

Volgend seizoen blijft Franky Van Looveren Antonia trouw. 'Ik denk dat ik hier mijn carrière beëindig. Het is een correcte club met een goede sfeer. De spelersgroep hangt erg goed aan elkaar. Gelukkig zijn er weinig verschuivingen in de kern. Ik vind het altijd jammer dat bepaalde spelers vertrekken. Maar ik begrijp dat enkele spelers, die minder aan spelen toekwamen, andere lucht opsnuiven', rondt Van Looveren af.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio