Brigitte Bardot betaalt vliegreis van Vlaamse leeuw Brutus

OPGLABBEEK - De Limburgse leeuw Brutus heeft een nieuwe thuis. De leeuw die vorig jaar in maart na een zwaar circusleven opgevangen werd door het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek vliegt deze voormiddag vanaf Schiphol naar Zuid-Afrika. 'Hij mag zijn verdere dagen slijten in het Drakenstein Lion Park', vertelt Sil Janssen van het dierencentrum.

Het dier wacht een zware reis. Deze nacht kreeg hij een slaapspuitje waarna hij in een kist van twee bij vier meter werd gestopt. Vervolgens kreeg hij nóg een spuitje, om wakker te worden. Een dier mag immers niet slapend vervoerd worden. Aan de vliegreis van de 140 kilo wegende kolos hangt een prijskaartje: 8.000 euro. 'Dat konden we zelf niet betalen. Omdat hij werd weggehaald uit een Frans circus klopten we aan bij de stichting van Brigitte Bardot. Zij wilden de reis wel betalen', vertelt Janssen.

Toen Brutus in Opglabbeek arriveerde, waren zijn klauwen uitgetrokken en was zijn kaak scheef geslagen door zijn Franse 'verzorgers'. Hij kon een jaar lang revalideren en werd al snel de publiekslieveling van het Natuurhulpcentrum.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees