Van den Broeck vier jaar bij Lotto

Jurgen Van den Broeck Foto: PN

De toekomst lijkt beklonken voor de Lottoformatie. Naar verluidt zou de Nationale Loterij zich garant hebben gesteld voor het verdere bestaan van de ploeg, al dan niet met cosponsors. Met de Belgische fietsconstructeur Ridley zijn er gesprekken gaande, en ook met potentiële cosponsor Belgacom zou er weer gepraat worden.

Jurgen Van den Broeck zou ondertussen al een verbintenis hebben getekend voor vier jaar, tot en met 2015 dus. Jef Van den Bosch, de manager van Van den Broeck, kan een en ander nog niet bevestigen. Van de UCI mogen transfers in principe immers pas officieel worden bekendgemaakt vanaf 1 augustus.

Ook de namen van de ploegleiding lekten door naar het peloton. Sportief manager van het nieuwe Lottoteam wordt Marc Sergeant, alvast bijgestaan door ploegleiders Herman Frison en de afzwaaiende Mario Aerts. Marc Wauters integreert zijn wielerschool in het Lottoproject en hij blijft deeltijds ploegleider.

Ondertussen zijn ze bij Omega Pharma nog niet zo ver als de huidige partner. Sponsor Marc Coucke lijkt vooral op zoek om aan te pikken bij een nieuwe partner.Corrigeer