16de: FC Brussels: Alle hoop op Franse wonderdokter Cartier

16de: FC Brussels: Alle hoop op Franse wonderdokter Cartier

Albert Cartier: de trainer zou wel eens de beste transfer kunnen worden bij Brussels. Foto: © Photo News

Het tweede seizoen in eerste klasse is het moeilijkste. Met dat huizenhoge cliché zal FC Brussels dit seizoen moeten afrekenen. De ploeg ontliep vorig seizoen maar nipt de degradatie en kon zich nog niet versterken.Binnen drie jaar meedoen in de top-vijf. Die onwaarschijnlijke ambitie sprak voorzitter Johan Vermeersch van Brussels uit toen de club in mei toch nog zijn licentie voor eerste klasse kreeg. Maar meedraaien bovenin zal zeker nog niet voor dit seizoen zijn. Want Brussels komt voorlopig verzwakt uit de transferperiode. Met Riise verliest de ploeg bijvoorbeeld zijn slagkracht op de rechterflank en voorlopig is daar nog niemand voor in de plaats gekomen. Tijdens de oefenwedstrijden speelt op die positie nu al de hele voorbereiding Gorius , maar die heeft nog altijd geen contract ondertekend.

Het is typerend voor de gang van zaken. Voorzitter Vermeersch wil nog in elke linie versterking, maar het blijft daar wel heel lang, te lang al, op wachten. Brussels beweert dan wel dat het financieel weer helemaal gezond is, maar veel ruimte om spelers aan te werven is er duidelijk niet.

Denk maar aan de lange en resultaatloze gesprekken met Espartero (Metz) en Tchité (Standard). Nochtans heeft het team dringend nood aan een bijkomende spits. Met De Camargo en Snelders zijn er twee degelijke aanvallers voorhanden, maar na die twee en de jonge Kristoffer Andersen (zoon van Hendrik) gaapt de grote leegte.

Centraal op het middenveld lijkt het met Culek en Haydock wel snor te zitten en achterin is de grote Franse verdediger Alexandre Clement een echte aanwinst. Voor veel andere posities blijft het zoeken. Ook van de interne reorganisatie die voorzitter Vermeersch al lang aankondigt, is nog altijd niets te merken.

Waarom zetten we Brussels dan toch op de veilige zestiende plaats? Eén naam: Albert Cartier . Met de komst van de Franse trainer die vorig seizoen als onbekende een schitterende heenronde neerzette met La Louvière, deed Brussels wel een prima zaak. Hij zal ongetwijfeld een degelijke ploeg neerzetten, hoe beperkt de middelen ook zijn.

(GDV/RJE)

Corrigeer