Warenhuisketen doet beter dan verwacht

Delhaize neemt 43 winkels van Cash Fresh over

De warenhuisketen Delhaize boekte in 2004 een netto winst van 211,5 miljoen euro. Dat is een stijging met 23,5 procent. ,,Wij deden het beter dan onze verwachtingen'', zegt afgevaardigd bestuurder Pierre-Olivier Beckers.

Delhaize verstevigt zijn marktpositie door de overname van de Belgische supermarktketen Cash Fresh, een winkelketen met 43 supermarkten die vooral in de Kempen actief is. De overname zal het aantal Delhaize-winkels in België, Luxemburg en Duitsland tegen eind 2005 op 820 brengen. Delhaize betaalt 113 miljoen euro cash voor Cash Fresh. Bijkomend zal 51 miljoen euro worden betaald voor de overname van vastgoed van Cash Fresh.

Lage dollar

Delhaize is ook sterk aanwezig op de Amerikaanse markt maar door de verzwakking van de dollar daalde de totale omzet van de groep met 4,5 procent tot 18 miljard euro. Met ongewijzigde wisselkoersen zou de winst tot 20 procent zijn gestegen.

De aandeelhouders delen mee in de winst en krijgen een nettodividend van 0,84 euro per aandeel, na afhouding van de belastingen. Dit is een stijging met 12 procent tegenover vorig jaar. (JMB)

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees