Buffalo's winnen moeizaam maar ruim verdiend tegen tien man

De Beule zorgt voor hoop

De Beule zorgt voor hoop

Davy De Beule (tweede van links) scoorde diep in blessuretijd de winnende treffer. Foto: © Photo News

AA Gent won zijn heenwedstrijd van de kwartfinale met 2-1 van Standard. De Buffalo's hadden tegen tien Luikenaars een indrukwekkend overwicht, maar moesten wachten tot diep in blessuretijd om de oververdiende zege binnen te halen.

Lange tijd leek Standard in Gent op een diefje weg te lopen met een bijzonder gunstige uitgangspositie. Met een man minder kwam de competitieleider niet in het spel voor, maar Gent leek het niet te kunnen afmaken. De ingevallen Davy De Beule zorgde in de 94ste minuut toch voor gerechtigheid. Net als in de competitiematch zette Gent een 0-1-achterstand om in een 2-1-zege. De terugmatch in Luik belooft bijzonder spannend te worden.

Zonder Conceição, rood voor Onyewu

De match tussen Gent en Standard zorgde naar goede gewoonte voor spektakel. Alleen zat de staat van het veld tegen om spetterend voetbal op de mat te brengen. Bij momenten leek het meer op een schaatswedstrijd dan op een voetbalmatch.

Standard begon onherkenbaar aan de wedstrijd. Na de opwarming moesten Rapaic, Conceição en Deflandre afhaken met lichte kwaaltjes. Spitsen Kovalenko en Niculae bevolkten de rechter- en de linkerflank.

De Rouches, met ook nog de debuterende Dembele, kregen geen vat op de match. Gent was baas, zeker nadat Onyewu na twintig minuten rood kreeg. Hij trok Datti, alleen door na een pass van Zoko, onderuit. De Amerikaan kreeg in de competitie ook al twee keer rood en zaterdag lag hij met een blunder nog aan de basis van de nederlaag tegen Zulte Waregem.

Vreemd genoeg creëerde Gent zijn beste mogelijkheden op het moment dat Standard met elf op het veld stond. Zoko besloot alleen voor doel op Runje, die nadien pal stond op twee schoten van Mamouni.

Op slag van rust kregen de Buffalo's een koude douche. Geharrewar na een hoekschop en Kovalenko, intussen als rechtsachter aan het spelen, knalde binnen.

Standard begon in een luxepositie aan de tweede helft en plooide terug. Gent bleef het echter moeilijk hebben om kansen te creëren. Even voor het uur viel er toch (letterlijk) de gelijkmaker uit de lucht. Een voorzet van Gregoire waaide over Runje in doel.

Gent, dat een indrukwekkend percentage balbezit haalde, perste er een hevig offensief uit. Foley strandde op Tchite en Herpoel moest aan de overkant een poging van dichtbij van Tchite afstoppen. Net toen iedereen zich bij het gelijkspel leek neer te leggen, sloeg De Beule op de valreep nog toe.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.