OCMW-raadslid niet schuldig aan onrechtmatige affichering

OUDENAARDE/ RONSE - De Oudenaardse rechter Marijke Schoutteet heeft OCMW-raadslid Christophe Kerkhove, die in Ronse zetelt voor de partij Liberale Democraten Ronse - Eenheid Der Belgen, vrijgesproken. Kerkhove moest zich voor de correctionele rechtbank verantwoorden omdat hij tijdens de parlementsverkiezingen van 18 mei 2003 in de buurt van een kiesbureau affiches zou aangebracht hebben terwijl dat verboden was. ,,Ik vind het maar normaal dat ik voor zoiets niet veroordeeld wordt'', reageert het OCMW-raadslid.

Nadat Christophe Kerkhove het voorbije half jaar twee keer veroordeeld werd voor het toebrengen van slagen en verwondingen aan een agent, brachten onrechtmatigheden tijdens de parlementsverkiezingen hem andermaal voor de rechter. In de onmiddellijke buurt van een stemlokaal in de Leopold Sturbautstraat had hij een aanhangwagen met zijn affiches achtergelaten.

Bleek echter dat hij niet de enige kandidaat was die nog vlug wat publiciteit wou meepikken. ,,De politie trof ook affichering van SP.A-schepen Gunter Deriemaecker aan. In tegenstelling tot mijn cliënt betaalde hij wel de voorgestelde minnelijke schikking'', lichtte advocaat André Deruyver toe.

,,Dat Christophe Kerkhove gedagvaard wordt op basis van een wet van 1818 bewijst zijn stelling dat hij voortdurend door de politie van Ronse geviseerd wordt'', argumenteerde meester Deruyver. ,,Zijn aanhangwagen stond trouwens in de buurt van het stemlokaal geparkeerd omdat hij daar toevallig woont.''

Christophe Kerkhove liet zich door zijn advocaat vertegenwoordigen. Niet zonder reden zo blijkt: ,,Wat mij ook nog ten laste wordt gelegd, ik ga niet meer naar de rechtbank. Ik stel toch maar vast dat ik niet voor de feiten wordt beoordeeld, maar voor mijn arrogantie.''

(PD/FDV)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio