Kortrijk maakt het zichzelf moeilijk

Kortrijk maakt het zichzelf moeilijk

Foto: *

KORTRIJK - Een zwak Eupen legde Kortrijk geen strobreed in de weg. De bezoekers wisten even de schijn op te houden, maar een domme penalty en opnieuw een uitsluiting bij de Eupenaars effenden het pad naar de zege voor Kortrijk. Het hoefde er niet eens goed voor te spelen. Emanuel Demey

KV Kortrijk wilde de negatieve spiraal ombuigen tegen de rode lantaarn en daarvoor had trainer Vanhaezebrouck enkele opmerkelijke wijzigingen aangebracht. Toni Sunjic en Chemcedine El Araichi verdwenen uit de basiself, ten voordele van Carevic en Baptiste Martin. Voor de geschorste Pavlovic koos de Kortrijk-coach voor Gertjan De Mets. Ibou, een van de revelaties bij Kortrijk vorig seizoen, moest het stellen met een plaats in de tribune.

Albert Cartier moest bij Eupen de geblesseerde Alex vervangen door Espinal. De geschorsten Obradovic en Diniz moet hij nog één tot vijf weken missen. Met een klassieke 4-4-2 opstelling probeerde de noodlijdende neo-eersteklasser opnieuw een punt uit West-Vlaanderen mee te nemen.

De bezoekers zorgden voor het eerste gevaar, maar Verbauwhede ging goed plat op een schuiver van Saglik. In twee minuten tijd, even voor het halfuur, zat Kortrijk echter op rozen. Mboyo zette voor, maar Iandoli raakte de kopbal van De Beule met de hand. Ref Vervecken wees terecht naar de stip. Rossini aarzelde niet en knalde de penalty binnen, zijn vierde van het seizoen. Toen Espinal even later te opzichtig naar een penalty solliciteerde, kreeg hij zijn tweede karton onder de neus geduwd.

Kortrijk controleerde van dan af, zonder Petr echt te belagen. De tweede keer dat er gevaar dreigde van op de linkerkant was het weer een voltreffer. Deze keer buffelde Mboyo de voorzet van Gershon heerlijk binnen, na een dubbele een-twee. Toch bleef het voor Kortrijk zaak om zich niet in slaap te laten wiegen. Iandoli testte even voor rust de vuisten van Verbauwhede.

Met twee wissels tijdens de rust probeerde Cartier nog om de bakens te verzetten. Maar het was Rossini die een gemeten voorzet van Capon nipt naast kopte. Het was het enige wapenfeit van de thuisploeg in de eerste twintig minuten van de tweede helft.

Stilaan sloop Eupen terug in de wedstrijd en dat resulteerde in de aansluitingstreffer. Kevin Vandenbergh schoof een mooie pass van de ingevallen Lepiller naast Verbauwhede binnen. Even later werd de ex-Rode Duivel door Martin stevig van achteren getackeld, waardoor de Fransman zich vroegtijdig mocht gaan omkleden.

Kortrijk sleepte zich naar het einde en bleef erg slordig spelen, tot grote onvrede van het thuispubliek, dat de naam van Ibou scandeerde. De verlossende treffer kwam er op de counter, toen Mboyo goed wachtte op Kums. De kleine middenvelder schoof beheerst binnen. Rossini trof nog de paal.

Eupen heeft nog een lange weg af te leggen. Kortrijk haalt opgelucht adem met de eerste zege in drie wedstrijden.

Aflevering 9:Den beerschot en de schande van Popzuelo Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.