Steenrijke advocaat dood teruggevonden in bos

Steenrijke advocaat dood teruggevonden in bos

Foto: rr

LANAKEN - De politie van het Limburgse Lanaken heeft zaterdagnamiddag het levenloze lichaam gevonden van de Maastrichtse topadvocaat Fernand Tripels (52). De man was sinds maandag vermist en werd het laatst gezien in zijn grijze Maserati. Het parket van Tongeren is een onderzoek gestart.

Vrienden en familie van de in Nederland bekende advocaat sloegen begin deze week alarm. De flamboyante Tripels, volgens zijn eigen website liefhebber van jachtpartijen, reizen, dure wagens en golfen, verdween maandagochtend spoorloos. De familie probeerde zijn verdwijning eerst een tijdje stil te houden. Het was namelijk niet de eerste maal dat de advocaat een tijdje verdween.

Tripels leidde ogenschijnlijk een zorgeloos luxeleventje, de laatste maanden doken echter steeds vaker geestelijke problemen op. 'Hij is in gevaar en moet zo snel mogelijk gevonden worden', sprak een bevriende advocaat op de Nederlandse radio. Enkele dagen geleden dook Tripels plots in ons land op. Hij werd gezien op de parking van hotel Eurotel in Lanaken, op een boogscheut van Maastricht. 'Maar binnen is hij nooit geweest', klinkt het in het hotel. 'Op onze camerabeelden is te zien dat hij zijn grijze Maserati parkeert, tien minuten in zijn wagen blijft zitten en dan te voet vertrekt. Die peperdure wagen heeft hier dagen gestaan.'

Geen tekenen van geweld

Volgens de lokale politie liet de advocaat op zijn gsm na al zijn persoonlijke zaken in de wagen achter. Zaterdagnamiddag werd Tripels' lichaam teruggevonden in een bos, op een kwartier stappen van het hotel. Volgens politie en parket vertoonde het lichaam geen uiterlijke tekenen van geweld. 'Hij had ook helemaal geen vijanden', zegt een familielid. 'Hij was gespecialiseerd in privaatrecht en hield zich niet bezig met criminelen. Hij kon met iedereen door één deur.'

Het Tongerse parket is een gerechtelijk onderzoek gestart, maar alles wijst erop dat de advocaat zichzelf van het leven beroofde. Binnenkort volgt een autopsie plaats. Hij laat geen vrouw of kinderen na.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio