West-Vlamingen na Europese successen onderuit in Westerlo

Roeselare met voeten op de grond

Roeselare met voeten op de grond

Patrick Ogunsoto, hier achternagezeten door Jef Delen, zorgde voor de bevrijdende 2-0. Foto: © BELGA

Voor zover er al sprake was van euforie bij SV Roeselare, is die nu weer weg. De nuchtere West-Vlamingen konden de positieve lijn van de Europese kwalificatie niet doortrekken en gingen in het Westelse Kuipje met 2-1 onderuit. Bart Van den Eede scoorde nauwelijks twee minuten nadat hij was ingevallen voor de eerste Westelse goal, Ogunsoto legde de 2-0 binnen. De 2-1 van Raeymaeckers was niet meer dan een eerredder voor Roeselare.

Roeselare speelde voor de derde wedstrijd op rij met dezelfde 'Europese' bezetting. Bij Westerlo moest Van den Eede nog even wachten om zich voor het eerst te tonen aan het thuispubliek. Trainer Helleputte opteerde met Utaka en Ogunsoto namelijk voor een Nigeriaans aanvalsduo.

Na een handvol minuten had Nico Van Kerckhoven zijn ploeg al op voorsprong kunnen koppen, maar doelman Biebauw kon, niet zonder moeite, redding brengen. De Roeselaarse doelman ging even later feestelijk onder een voorzet van Van Imschoot door, maar niemand van de thuisploeg kon de bal in doel doen afwijken.

Roeselare kon er bijzonder weinig tegenover plaatsen. Het zocht voortdurend Malki met lange ballen, maar de jonge Belg, vorige donderdag nog in een glansrol tegen Skopje, werd amper bereikt. Westerlo zette Roeselare meer en meer vast op de eigen helft, maar tot echt uitgespeelde kansen leidde dat niet. Behalve die ene keer: op het halfuur kopte Ogunsoto een voorzet op de paal.

Met de rust in zicht slaagde Roeselare er toch even in om uit de Westelse greep te komen, maar veel stelde het allemaal niet voor. Malki toonde dat zijn vertrouwen hoge toppen scheert. Op een vrijschop van De Vleeschauwer probeerde hij er een verlengstuk à la Van Basten aan te breien. Zijn omhaal kon Gaspercic echter helemaal niet verontrusten.

Tijdens de rust dacht Westerlo even aan het vervangen van Evens, nadat hij een gebroken neus had overgehouden aan een duel met Vanderbiest. Maar dankzij een injectie bleef de verdediger overeind.

Vers bloed

De tweede helft bracht weinig beterschap voor Roeselare. Er was weliswaar een ferme pegel van Dufoor, waar Gaspercic pas in drie tijden raad mee wist, maar daarna was het al Westerlo dat de klok sloeg. Eerst besloot Mennes, moederziel alleen gelaten, te zwak op doel, daarna knalde Utaka in het zijnet. Toen de storm even was gaan liggen, besloot Helleputte om vers bloed in te brengen en dat loonde. Sarki en Van den Eede kwamen Ntuka en Utaka aflossen en nog geen vijf minuten later stond het al 2-0. Eerst kopte Van den Eede een voorzet van Sarki binnen. Meteen zijn eerste Belgische doelpunt na zeven jaar buitenland.

Nog geen twee minuten later kon een goed gevolgde Ogunsoto de score verdubbelen nadat Mennes op Biebauw had gepoeierd.

Vijf minuten voor affluiten kon Roeselare nog milderen via de ingevallen Jurgen Raeymaeckers. De van Lierse overgekomen spits stond amper op het veld toen hij de bal van aan de rechthoek onhoudbaar voorbij Gaspercic trapte. Westerlo speelde nog enkele minuten met de daver op het lijf, maar dat veranderde niets meer aan het scorebord. Met de derby tegen Club Brugge van volgende week in het verschiet dreigt een 0 op 6 voor Roeselare.

Corrigeer