Groen! dient klacht in tegen gemeentebegroting

BOOM - De oppositiepartij Groen! dient klacht in bij de provinciegouverneur tegen de verlaging van de jeugdbegroting. Die begroting blijkt nu 5.000 euro minder te bevatten dan eerst was voorzien in het jaarplan.

De gemeenteraad van 15 december keurde meerderheid tegen oppositie de gemeentebegroting 2006 goed. Dezelfde gemeenteraad keurde unaniem het jaarplan 2006 van het jeugdwerkbeleidsplan goed. Nochtans bevat de gemeentebegroting zo'n 5.000 euro minder werkingsmiddelen voor jeugdbeleid dan wat er voorzien wordt in het goedgekeurde jaarplan.

,,Simpele vergetelheid"

Volgens gemeenteraadslid Stefan Colaes (Groen!) is de jeugdraad bedrogen. ,,De jeugdraad heeft een positief advies gegeven. Dat had men nooit gedaan als men had geweten welke veranderingen er nog zouden volgen. Het wegvallen van die 5.000 euro impliceert dat onder andere de jeugdkrant niet meer kan worden gemaakt. Net die krant wordt door de jeugdraad aanzien als één van de grootste prioriteiten."

Schepen van Jeugd Bart De Smet relativeert het probleem. ,,Het klopt dat de cijfers van het jaarplan en de uiteindelijke begroting niet overeenstemmen. Het resultaat van wat waarschijnlijk een simpele vergetelheid kan genoemd worden."

De gouverneur heeft ondertussen de klacht van Groen! ontvangen. Toch maakt De Smet zich geen zorgen. ,,Alles zal in orde zijn voor de provincie ons zal contacteren. Er is nog budget over van 2005, en dat kan nu worden gebruikt om het verschil voor 2006 te compenseren. Er zullen geen gevolgen zijn voor het jeugdwerkingsplan."

Colaes benadrukt dat de gemeenteraad in elk geval opnieuw zal moeten samenkomen. ,,Ofwel worden de cijfers in de gemeentebegroting aangepast, ofwel moet het jaarplan worden herzien. Het is afwachten wat de gouverneur heeft te zeggen, maar die 5.000 euro kan niet zomaar worden geschrapt." (NCB)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio