Tram blijft voor beroering zorgen

EKEREN - Het laatste woord over de plannen van De Lijn om de tram naar Ekeren te brengen is nog niet geschreven. Maandag kwamen zowel de middenstand als een aantal bewoners uit De Beukelaarlaan en de Steenstraat naar het districtshuis afgezakt. Hun motieven waren grotendeels gelijkluidend: geen tram door de smalle straten van Ekeren.

De voorbije weken verzamelde het Ekers Winkelcentrum (EWC) 5.879 handtekeningen tegen een tramlijn door de Kloosterstraat en de Dorpsstraat. ,,Dit betekent dat één op de twee Ekerenaren heeft getekend", stelt ondervoorzitter Rik Bossuyt.

Volgens EWC zijn de winkelstraten veel te smal om tramsporen in aan te leggen en wordt dat ronduit gevaarlijk. De middenstand wil de tram laten keren aan de kerk. Met deze laatste denkpiste zijn de bewoners van De Beukelaarlaan en de Steenstraat het echter niet eens. De tram zou dan door hun straten moeten rijden.

,,Waarom moet er een tram komen? Er zijn genoeg snelle busverbindingen naar de stad. In onze straten is geen plaats voor een tramspoor, een autobaan, fietspaden, voetpaden én onze broodnodige parkeerplaatsen", verwoordt buurtbewoner Ed Bouw de grieven.

Als er al een tram naar Ekeren moet komen, zou deze voor de bewoners moeten keren aan de site Arfin of langs de A12 kunnen worden aangelegd. (VNE)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio