SAMEN onder dezelfde vlag naar gemeenteraadsverkiezingen

Jozef Lokere gaat voor het burgemeesterschap

HOOGLEDE - De 56-jarige Jozef Lokere wordt de nieuwe lijsttrekker van de groep Samen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Jozef Lokere neemt de plaats in van burgemeester Jean-Pierre Pillaert, die onlangs aankondigde dat hij begin 2007 de burgemeesterssjerp aan de haak hangt.

In tegenstelling tot de geruchten gaat de groep Samen in huidige samenstelling naar de verkiezingen.

Partijvoorzitter Paul Devaere verduidelijkt: ,,De groep Samen gaat naar de verkiezingen mét de SP.A, maar zonder de VLD. Onze groep bestaat uit mensen van N-VA- en SP.A-strekking en onafhankelijken in de breedste zin van het woord. De SP.A neemt vijf plaatsen voor haar rekening. De groep werkt dus in dezelfde geest verder.

Ik kan nu al meegeven dat onze lijst bijna volledig is. Belangrijk is dat op onze lijst nog een aantal plaatsjes vrij zijn voor mensen die bereid zijn partijbelangen aan de kant te schuiven om zich onder de vlag van Samen te scharen. Laat het duidelijk zijn dat iedereen welkom is, ook mensen van VLD- of CD&V-signatuur. Verder zullen al onze mensen die in deze legislatuur meespeelden er opnieuw voor gaan. Op de lijst zullen minstens tien vrouwen prijken. Slechts enkele spelers doen niet meer mee. Denise Segaert komt niet meer op. De kandidatuur van Norbert Vanroose staat nog niet vast.''

Nieuwe lijsttrekker

De 56-jarige Jozef Lokere uit de Driewegenstraat kwam 24 jaar geleden in de gemeentepolitiek. Lokere kwam voor het eerst op in 1982 met Groep 82. Na zes jaar oppositie rolde hij in 1988 in Samen, die toen voor het eerst de CVP-meerderheid brak. In 1992 werd Jozef schepen van Jeugd, Sport, Cultuur en Middenstand. In 2001 stond hij zijn schepenzetel af om OCMW-voorzitter te worden. De afgelopen zes jaar zette hij het ontspoorde OCMW terug op de rails.

Jozef Lokere is een geboren en getogen Hoogledenaar, die zich drie jaar geleden in Gits vestigde. Hij is zaakvoerder van een bloeiende transportfirma, gehuwd en vader van twee kinderen.

,,Ik ben er mij van bewust dat mij een zware taak wacht indien de kiezer voor Samen kiest'', reageert Jozef Lokere. ,,Ik ben bereid er volledig voor te gaan. Indien ik burgemeester word, zal ik het OCMW-voorzitterschap uiteraard moeten opgeven. Wie in dat geval deze taak zou opnemen, is nu nog niet aan de orde. Het burgemeesterschap is in ieder geval te combineren met mijn beroepsactiviteiten. Ik beschik over een 30-tal medewerkers in mijn bedrijf, op wie ik 100 procent kan vertrouwen.''

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio