Boete voor ophangen van spandoeken

WEMMEL - Wemmelaar David Vits, die twee maanden geleden een actie van de Vlaamse Volksbeweging bijwoonde aan het gemeentehuis van zijn woonplaats, krijgt nu een factuur van 61,96 euro in de bus voor het verwijderen van spandoeken . ,,Dit betaal ik niet want het is een politieke afrekening'', zegt de man. De actie van de Vlaamse Volksbeweging werd gevoerd voor de splitsing van het kies- en gerechtelijk arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde.

De Vlaamse Volksbeweging riep de gemeente en burgemeester Marcel Van Langenhove op om de actie van de burgemeesters van Halle-Vilvoorde voor de splitsing te steunen. De burgemeester ging daar niet op in en stuurde prompt een rekening voor het verwijderen van affiches naar David Vits.

,,Ik was wel op de ludieke spandoekenactie aanwezig maar de actie zelf werd uitgevoerd door actievoerders van de bevriende VVB-afdelingen uit Asse, Opwijk en Merchtem. We hebben ook niets verkeerd gedaan'', vindt de geviseerde Vits nog. ,,Er werd niets beschadigd en we hebben alleen affiches opgehangen. Trouwens, we zullen het bestuur van Wemmel wel op de korrel blijven nemen en hen duidelijk maken dat Wemmel een Vlaamse gemeente is.''

(JHW)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio