Huiselijke ruzie eindigt in gevecht met politie

OUDENAARDE/ KLUISBERGEN - Twee agenten van de politiezone Vlaamse Ardennen hadden het op 11 augustus 2003 niet onder de markt toen zij voor een huiselijke ruzie naar Kluisbergen moesten. Zij waren opgeroepen door de vriendin van Philippe B. (48) uit Kluisbergen die haar woning was binnengedrongen.

De man schrok echter niet terug om de agenten te lijf te gaan.

Philippe B. verscheen voor de correctionele rechtbank in Oudenaarde voor weerspannigheid en voor het toebrengen van slagen aan de twee politiemannen. De beklaagde verloor zijn zelfcontrole toen zijn vriendin hem de toegang tot haar woning wou ontzeggen. Na een woordenwisseling haalde de vrouw er de politie bij.

De twee agenten die ter plaatse kwamen, werden meteen aangevallen. Beiden liepen verwondingen op. Eén van de verbalisanten was zelfs 125 dagen arbeidsonbekwaam. ,,Mijn cliënt beseft dat hij in de fout is gegaan'', gaf de verdediging de feiten toe. De rechter veroordeelde Philippe B. tot een gevangenisstraf van drie maanden, waarvan twee maanden met uitstel en een boete van 500 euro, waarvan de helft met uitstel. Aan de agenten moet hij een schadevergoeding van 3.350 euro betalen.

(PD)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio