Man van Tigra-meisje vier jaar naar de cel

Man van Tigra-meisje vier jaar naar de cel
De bejaarde Jozef De Roeck (79), die ooit getrouwd was met 'Tigra-meisje' Angelina Saey, is veroordeeld als kopstuk van een criminele drugsbende.

Jozef De Roeck uit Schoten is woensdag in Antwerpen veroordeeld tot vier jaar cel. De rechtbank achtte het bewezen dat De Roeck aan het hoofd stond van een criminele organisatie die zich bezighield met drugstransporten en de aanmaak van synthetische drugs. Zeven andere beklaagden kregen celstraffen tot vijf jaar. De openbaar aanklager noemde De Roeck de godfather van de organisatie. Hij zou internationale transporten van cocaïne, amfetamines en cannabis gecoördineerd hebben.

De Roeck is altijd alles blijven ontkennen. Nochtans duikt zijn naam de jongste jaren heel vaak op in dossiers van grote criminaliteit, maar harde bewijzen zijn er nooit gekomen.

Ex-diamantair De Roeck is nog om een andere reden bekend. Hij was in de jaren zeventig getrouwd met Angelina Saey, het wereldberoemde meisje op de Tigra-sigarettenpakjes. Weinigen wisten dat het originele Tigra-model een Vlaams meisje was. Het leven van Tigra-meisje Angelina Saey eindigde bijzonder tragisch. Op een dag in de lente van 1979 kwam De Roeck thuis samen met de twee kinderen van het echtpaar. Beneden aan de trap in de riante villa in Brasschaat van het gezin lag het lichaam van Angelina Saey in een grote plas bloed en met een strop rond haar nek. Saey was toen 46.

Een moord die door de daders vruchteloos was gecamoufleerd als zelfmoord, zo bleek. 'Ik heb nooit geloofd in zelfmoord', zei De Roeck daarover. 'Daarvoor waren Angelina en ik veel te gelukkig getrouwd.' De moord werd nooit opgelost.

De hele affaire deed het leven van de succesrijke diamantkliever De Roeck kantelen. Enkele dagen na de moord werd de jongste zoon van het gezin aangehouden omdat hij kort voordien ruzie zou hebben gehad met zijn moeder over zijn slechte schoolresultaten.

De jongeman werd na enkele dagen vrijgelaten, maar de verdachtmakingen bleven. Binnen het gezin ontstond grote ruzie en de beide zonen trokken weg bij hun vader.

De moord is nog altijd niet opgelost en Jozef De Roeck zit op 79ste jarig leeftijd nu zelf in de cel wegens drugssmokkel. (me)

Corrigeer

MEER NIEUWS