Man rijdt advocaat van ex aan, advocaat van zaak gehaald

Man rijdt advocaat van ex aan, advocaat van zaak gehaald

Foto: © credit

GENT - Een sowieso al gewichtige zaak voor de correctionele rechtbank van Gent krijgt een twist: een van de advocaten wordt in extremis van de zaak gehaald.

Het gaat om het eerste proces van poging tot moord dat in Gent voor de correctionele rechtbank wordt gebracht in plaats van voor het hof van assisen. Anil Yavuz (22) uit Antwerpen stak vorig jaar op 10 juni zijn ex en haar vader neer aan een school bij de Gentse Dampoort.

De zaak zou gisteren gepleit worden, maar twee uur voor de zitting kreeg advocaat Jozef Van Damme, die de ex van de beklaagde vertegenwoordigde, te horen dat hij zich maar beter terugtrok: hij is immers betrokken partij.

Op 13 mei vorig jaar - een maand voor de steekpartij - bracht advocaat Van Damme het ex-koppel samen in het Gentse justitiepaleis voor een ontmoeting in verband met de lopende echtscheidingsprocedure. Het gesprek boterde niet. In de ondergrondse parking werd advocaat Jozef Van Damme daarop samen met zijn cliënte moedwillig bijna overhoop gereden door... Anil Yavuz.

Van Damme diende een klacht in en legde een getuigenverklaring af. Daarom vindt de raadsman van Yavuz het nu niet gepast dat hij nog verder optreedt als advocaat van de ex, omdat hij zelf te veel betrokken partij zou zijn. 'Hij drong bij de stafhouder van de Gentse balie aan om mij van de zaak te halen', aldus Van Damme. 'De stafhouder polste of ik me ongemakkelijk voel bij de zaak, maar ik ben vooral gelukkig dat ik nog leef na die aanslag.'

Zwaar om te dragen

'Natuurlijk respecteer ik de beslissing van de stafhouder, maar het is zwaar om te dragen voor mijn ex-cliënte. Maandag wordt de zaak gepleit en mijn opvolger heeft maar enkele dagen om zich door de honderden pagina's van het dossier te werken.'

Aytekin Tuncer, voormalig stagiair van Jozef Van Damme, bijt zich nu vast in het dossier.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees