FOTOSPECIAL. Frieda Van Wijck en co in hilarische wielerwedstrijd

Rob Vanoudenhoven organiseerde zaterdag de meest absurde koers van het land. De Grute Plattoo-wielerwedstrijd. Een soort Tour de France met pintjes, salami, vals spelen en een winnaar die op voorhand werd afgesproken.

Allemaal voor het goede doel. Veel bekende Vlamingen koersten mee. Van publieksopwarmer Sven De Leijer tot presentator Kobe Ilsen. Ook presentatrice Frieda Van Wijck kwam samen met haar man Paul Huybrechts meetrappen. 'Ons Frieda rijdt sneller als het regent. Dan is ze ook sneller thuis', aldus haar man.

Thuis-actrice Marleen Merckx kwam tijdens de hilarische rit wel ten val, maar liep enkel wat schaafwonden op. Royalty-presentatrice Kathy Pauwels speelde met veel plezier de wielerpitspoes en zat grijnzend achterop de motor, net als Chris Willemsen, de acteur met dwerggroei uit de Eén-serie De Ronde. Wie de wedstrijd won? 'Niet de beste, want de beste mag hier niet winnen', aldus Vanoudenhoven. Het werd atleet Miel Puttemans, net voor Familie-acteur Jef De Smedt.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.