Admiral Freebee domineert uitreiking Zamu Awards

Admiral Freebee werd gisteravond de grote winnaar bij de uitreiking van de Zamu Awards in de Brusselse AB. Tijdens de tiende trofeeënregen van de Vlaamse Vereniging van Zangers en Muzikanten viel voorman Tom Van Laere vier keer in de prijzen. Zijn Admiral Freebee won in de categorieën album, song, pop/rock en auteur/componist.

Tot beste zangeres werd Hooverphonic-stem Geike Arnaert uitgeroepen, beste muzikant werd Mauro Pawlowski, de beste dance kwam volgens de Zamu-stemmers van Buscemi, de beste rootsmuziek van Roland. Scala was de beste populaire act en Sioen won in de categorie focus, waarbij een muzikant wordt beloond die het voorbije jaar een doorbraak forceerde.

Een opvallende keuze viel te noteren in de categorie live-act. Waar menigeen verwacht had dat Clouseau die trofee mee naar huis zou nemen voor de Sportpaleis-concerten, werd El Tattoo Del Tigre tot winnaar verkozen. De Zamu-avond in de AB werd afgesloten met een optreden van Johan Verminnen, die in de bloemetjes gezet werd voor zijn carrière, met een speciale ,,lifetime achievement award''.

De winnaars van de Zamu Awards worden bepaald door muzikanten, concertorganisatoren en platenfirmamensen. Het grote publiek mocht meestemmen in de categorieën beste song en beste video. Ter gelegenheid van de tiende Zamu-editie was er een speciale prijs voor de beste clip van de voorbije tien jaar. Winnaar werd Champagne van Millionaire.

Het lijstje met winnaars werd nog volgemaakt door Jean Blaute (producer), Lokerse Feesten (muziekevenement) en Brussel Vlaams van Studio Brussel (media).

(HMP)

Op zondag 22 februari toont Canvas om 13 uur een Zamu Awards-special.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees