Bewaakte fietsenstalling aan Sint-Pieters tegen begin maart

GENT - De bewaakte fietsenstalling aan het Sint-Pietersstation zal begin maart 2005 opnieuw opengaan. Dat antwoordde minister van Overheidsbedrijven Johan Vande Lanotte op een vraag van Annelies Storms, Gents volksvertegenwoordiger voor Spirit.

Begin mei ging PLS, de exploitant van de bewaakte fietsenstalling, failliet. De fietsenstalling was nochtans een succes, want ze stond altijd vol. Er was zelfs een wachtlijst. De NMBS beloofde een spoedige oplossing maar de openingsdatum werd diverse keren uitgesteld. De NMBS hoopte op 1 september bij het begin van het schooljaar de stalling te kunnen openen. Dat lukte niet.

Minister Vande Lanotte wijt de vertraging aan het onderschatten van de nodige herstellingen, de besprekingen met drie partijen (waaronder de curator van PLS) en onaanvaardbare eisen van een kandidaat-exploitant.

Hij zei ook dat de onderhandelingen met een kandidaat-uitbater in een eindfase zitten. De contracten moeten wel nog worden ondertekend. De nieuwe exploitant zal eerst herstellingswerken moeten uitvoeren, onder meer aan de besturingssoftware. De nieuwe fietsenstalling zal 551 plaatsen tellen. De NMBS wil die wel uitbreiden. De abonnementsprijzen blijven dezelfde. (KVK)

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio