Eerste groene trui voor hongerige THOR HUSHOVD

,,Ik schrijf Noorse geschiedenis''

,,Ik schrijf Noorse geschiedenis''

Foto: © BELGA/AFP

,,Vóór deze Tour was het bij ons thuis in het Noorse Grimstad al een gekkenhuis, het wordt er alleen maar zotter op'', vertelde een diepgelukkige Thor Hushovd. ,,Met mijn allereerste groene trui schrijf ik in eigen land alweer een brok wielergeschiedenis. Dat ik deze Tour afsluit zonder ritzege maakt me niets uit. Nooit eerder stond er een Noor op het eindpodium van de Champs-Elysées. Vorig jaar was ik in Namen ook al de allereerste man die ooit een dag de gele trui droeg. Nu al behoor ik tot de top-vijf van de bekendste sporters, samen met o.a. rallypiloot Solberg en skiër Björndalen.''

Met dit groen is de honger van de Scandinavische kolos letterlijk en figuurlijk niet gestild. ,,Ik wil voortaan elk jaar groen winnen'', aldus het buitenbeentje.

Vader Per (55) en moeder Unni (53) stonden op de Champs-Elysées stilletjes mee te genieten. Met hun camper reisden ze overal hun zoon na en af en toe kookte Unni zelfs voor haar teddybeer . ,,Die pasta komt me de strot uit. Meestal verlaat ik de eettafel met honger. Af en toe vraag ik mijn moeder om stevige Noorse kost te maken. Ze bereidt er altijd een heerlijke roomsaus erbij.

Neen, rendiersteak en elandbout is er niet bij, maar zo'n Kjöttkaker tussendoor lust ik wel. Dat zijn vleesballen gemengd met aardappelmeel en wat gebakken uien en gekookte aardappelen erbij'', vertelde de spurtbom die per uitzondering gisteren in Parijs een feestje bouwde met vier van zijn dikke vrienden die speciaal vanuit het Hoge Noorden waren afgezakt.(HC)

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.