Toffe jongen, die Anthony & The Johnsons

Toffe jongen, die Anthony & The Johnsons

Anthony: gehypete rare vogel. Foto: © GOEDEFROIT MUSIC

Middenin het lopende Les Nuits Botanique festival moest het concert van Anthony & The Johnsons verhuisd worden naar een grotere zaal. En nog puilde de Brusselse orangerie eergisteravond uit van om ter hipst volk. De New Yorker is dan ook een schoolvoorbeeld van de 15 minutes of fame uit de Andy Warhol/Velvet Underground-klas.
Genoeg vluchtigheid om het niet lang vol te houden, voldoende duisternis om aan te spreken. Tindersticks meets Nico. Wat geflirt met androgynie, wat (zelf)destructief gedaas en we zitten opgezadeld met een toffe jongen .

Anthonieken, ge zijt een toffe jongen . Maar het is eerder het woord ,,pluimage'' dat me steeds weer door het hoofd schiet. Rare vogel ook. Wat wil je? De hogelijk gehypete cd van het moment heet I am a bird now en eigenlijk ontbreekt nog slechts een pluim in het gat van deze nieuwbakken camp-coryfee en Anthony & The Johnsons overschrijdt de schreef van de pure kitsch.

Twee bijzonder storende factoren eergisteravond om de man en de act naar waarde te schatten, evenwel. Omdat de decibels onder luisterniveau bleven, moest de zoemende airco uit, waardoor de temperatuur in de overuitverkochte zaal de tropen vér onder zich liet. En ook, ongetwijfeld omwille van het interview met hemzelf, heeft Anthony deze week Humo gekocht, meegedaan aan de lezerswedstrijd en meteen een van de 1.000 vibrators gewonnen. Jammer dat hij hem voor zijn stembanden gebruikt. (TL)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees