Belgische Staat doet slechte zaak aan verkoop

Zon en Zee wordt opnieuw vakantiepark

Zon en Zee  wordt opnieuw vakantiepark

Charles Depoorter van de immobiliëngroep van de Middenkust die het leegstaande vakantiedomein Zon en Zee heeft aangekocht. Foto: © Veo

WESTENDE - Een immobiliëngroep van de Middenkust heeft het leegstaande vakantiedomein Zon en Zee in Westende (Middelkerke) aangekocht. De regering moest vrede nemen met een goeie 9 miljoen en 5.000 euro, het hoogste bod dat binnenkwam. Zon en Zee krijgt nu weer een functie van verblijfstoerisme.

De Belgische Staat kocht het vakantiecentrum in 1999 van de Christelijke Mutualiteiten voor 13,6 miljoen euro om er een asielcentrum van te maken. Zon en Zee deed dienst als asielcentrum tot eind 2003. Na klachten van vooral handelaars - die hun inkomsten uit het toerisme zagen dalen - besliste de rechter dat het gebouw niet langer als asielcentrum kon fungeren. Het beantwoordde immers niet aan het Bijzonder Plan van Aanleg (BPA) dat het domein bestemd had voor recreatie en niet voor permanente bewoning. De gebouwen staan nu al twee jaar leeg.

De aankoopsom van 9.005.000 euro stemt overeen met het hoogste bod dat een immobiliënconsortium van een zevental kustmakelaars rond Immobiliën Depoorter uitbracht. Dat is bijna 600.000 euro minder dan het schattingsverslag van het Comité voor Aankoop van onroerende goederen en aanzienlijk minder dan de 13,6 miljoen die de Belgische Staat er destijds voor betaalde.

,,De bestaande gebouwen zijn zeer verouderd. Ons bedoeling is om van het hoofdgebouw een aparthotel te maken. Het andere gebouw zou een appartementsgebouw worden en we willen ook vakantiehuizen of chaletjes bouwen'', zegt Charles Depoorter. ,,Hoeveel? Het ontwerp van onze architect zal moeten voldoen aan de bestaande reglementering. Behalve het hotel mikken we op een 130-tal appartementen en ongeveer evenveel huisjes.''

Volgens het reglement zou dat moeten kunnen. Wellicht zullen we ook het zwembad renoveren - dat werd gesloten omdat het niet meer voldeed aan de Vlaremnormen - en sportaccommodaties voorzien. Een beetje clubstijl dus, maar wel voor de gemiddelde burger. We mikken op families en zullen betaalbare prijzen hanteren'', aldus Charles Depoorter.

Het domein is een goede 5 hectaren groot. ,,Het is alvast een goede zaak dat Zon en Zee in handen komt van investeerders uit de eigen streek'', aldus nog Charles Depoorter.

De immobiliëngroep hoopt begin volgend jaar het bouwproject te kunnen starten. Medio 2007 zou het nieuwe Zon en Zee dan weer open kunnen gaan voor vakantiegangers.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio