Gloednieuw wooncentrum voor senioren

WILLEBROEK - De vzw Onafhankelijke Thuiszorg Vlaanderen (OTV) koestert grootse plannen om een gloednieuw en multifunctioneel woon- en servicecentrum voor senioren te bouwen aan de Overwinningsstraat. Vlaams minister voor Welzijn Inge Vervotte (CD&V) belooft bijna vijf miljoen euro subsidies voor het project.

Het nieuwe woon- en servicecomplex zal gebouwd worden in de driehoek tussen de Overwinningsstraat, Oude Dendermondsestraat en de Vooruitgangstraat. Er werden al heel wat woningen aangekocht die gesloopt zullen worden. De totale oppervlakte van die driehoek beslaat om en bij de 5.000 vierkante meter. De bouwplannen bestaan al langer maar kregen dit jaar een extra duwtje in de rug van de Vlaamse bouwmeester Bob Van Reeth.

De verschillende OTV-thuiszorgdiensten, de Ortho-shop en het regionale dienstencentrum krijgen onderdak in het nieuwe woonzorgcentrum. Er is rondom een open binnenplein ook ruimte voor kleine winkels, een paramedische fitness en welness-centrum en een groepspraktijk voor kinesisten of artsen.

Aan de Overwinningsstraat komt er ook een gezellige taverne. ,,Zo kunnen onze bejaarden actief blijven deelnemen aan het leven van elke dag", weet Wilfried Leemans, directeur van OTV-Vaartland.

Net als thuis

Het rustoord zal in de Oude Dendermondsestraat gebouwd worden. Daar komt ook de toegang tot een ondergrondse parking met tachtig parkeerplaatsen. ,,Alle senioren beschikken in de 76 rustoordstudio's over een aparte leefruimte, slaapkamer, badkamer en minikeuken. Daar kunnen zij, net als thuis, hun kinderen en kleinkinderen ontvangen", vertelt Wilfried Leemans.

Ook het thuishotel voor tijdelijk verblijf is vernieuwend. In de twaalf hotelkamers kunnen senioren onder meer terecht wanneer hun eigen kinderen op vakantie gaan.

Er zijn ook een drietal logeerkamers. Daar kunnen familieleden die ver weg wonen overnachten wanneer ze op bezoek komen. OTV-Vaartland hoopt in 2006 de bouwwerken te kunnen starten. In 2008 zou het nieuwe woon- en servicecentrum dan klaar moeten zijn.

(KLW)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio