Project Plantcultuur peilt naar de mening van de inwoners

Bloemen voor creatieve burgers

GERAARDSBERGEN - De burger die meeschrijft aan het opzetten van een ambitieus meerjarig cultuurbeleidsplan, dat was de opzet van Plantcultuur. Het project peilde via een enquête naar de mening van de burger over het huidige en toekomstige cultuuraanbod. Plantcultuur beloonde tien laureaten voor hun deelname aan de enquête met een bloemetje.

De tien laureaten werden letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes gezet: zij kregen een ruiker en tegelijk werd de loftrompet gestoken over de vaak originele ideeën die ze in de enquête hadden vermeld.

Etienne Hernou, voorzitter van de werkgroep Plantcultuur en cultuurbeleidscoördinator Rina Cosyns waren het er volmondig over eens: de Geraardsbergenaars hebben uitgesproken en goede ideeën over de richting die het cultuurbeleid de eerstvolgende jaren moet inslaan.

Ambitieuze plannen

Een greep uit het aanbod van de tien laureaten die ook schepen van Cultuur Patrick Flamez (SP.A) heel wat wijzer maakte. ,,Lege uitstalramen kunnen dienen als expositieruimte voor beginnende kunstenaars'' pleit Jens D'haeseleer (18). ,,Het cultuuraanbod is ruim genoeg maar er is te veel van het populaire genre'' meent Kirsten Van Der Schueren (32). Philippe De Temmerman (41) wil weer een kiosk op de Markt. Denise Darquennes (58) vraagt meer aandacht voor het verenigingsleven in de deelgemeenten. Als het van Pieter Neirinckx (23) afhangt, dan moeten de Geraardsbergse archieven terugkeren naar de stad. Nu liggen die over diverse locaties verspreid. Dat bemoeilijkt het historisch onderzoek.

Zoveel burgers, zoveel meningen. Schepen Flamez wil in elk geval rekening houden met de resultaten van de vragenlijst. Maar hij pleit tegelijk voor realisme. ,,Er zijn veel ambitieuze plannen maar er zijn ook de financiële beperkingen.''

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio