Voetgangersgebied krijgt nog meer paaltjes

GENT - Om het Gentse voetgangersgebied (nog meer) af te sluiten voor doorgaand verkeer, komen er afsluitpaaltjes in de Bennesteeg, de Heilige Geeststraat, de Onderstraat en de Hoofdkerkstraat.

Die paaltjes worden vanaf volgende vrijdag geplaatst.

De stad Gent is dit jaar gestart met een studie om te bekijken hoe andere steden in het buitenland omgaan met hun voetgangersgebied. Uiteindelijk is het de bedoeling een systeem te ontwikkelen dat ook de invalswegen naar dat gebied (zoals de Sint-Michielshelling, de Sint-Niklaasstraat of de Kleine Vismarkt) kan afsluiten. Maar ook op korte termijn gebeurt er dus al een en ander, in een aantal kleinere straten. De voorbije maanden werden zo de Hoogpoort, de Stadhuissteeg, de verbinding tussen Sint-Baafsplein en Belfortstraat en de Drabstraat al afgesloten. Einde volgende week is het dus de beurt aan een volgende lichting straten. Na die afsluiting zal de Stadswacht de eerste week het verkeer in de buurt begeleiden en helpen.

Daarna blijft de stad de evolutie van de verkeersstromen in de buurt controleren, en half februari volgt er ten slotte een evaluatie om uit te maken of de afsluitingen in kwestie blijvend kunnen worden. (TOD)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio