Bewoner van 'pechwoning' verlaat lokaal net voor auto binnenrijdt

,,Ik heb een hele goede beschermengel''

,,Ik heb een hele  goede beschermengel''

De ravage in het huis was groot. Foto: © Yorick Jansens

LEOPOLDSBURG - Even voor middernacht knalde een auto door de zijgevel van een woning in de Antwerpenlaan in Leopoldsburg. De zware BMW kwam in het bureau van Alfons Borrenberghs terecht net op het moment dat hij de deur van zijn secretariaat afsloot. ,,Het was een kwestie van seconden of ik stak onder de brokstukken'', zucht Alfons.

Alfons Borrenberghs is koster en adjunct van het plaatselijke Rode Kruis.

,,Ik zat tot net voor het ongeval achter mijn computer die voor het raam staat'', vertelt hij. ,,Ik heb een heel goede beschermengel gehad. Op het moment dat ik in de hal de deurklink losliet, hoorde ik een enorme klap. In eerste instantie dacht ik dat de klap van op de verdieping kwam waar mijn zoon Gunther in bad zat. Het water was over de badrand geklotst maar verder was daar niets aan de hand. Toen ik de deur naar mijn bureau open trok, zag ik door een stofwolk de enorme ravage.''

Een auto die uit de richting van Koersel kwam was door de zijmuur naar binnen gereden. ,,Alles in het bureau is vernield De BMW stond meer dan een meter binnen. Mijn computer is weggekatapulteerd en de kasten zijn omver gegooid. Van de automobilist was geen spoor meer te bekennen. Wij hebben dadelijk de hulpdiensten gebeld.''

Brandweer Leopoldsburg kwam ter plaatse en heeft het zwaar beschadigde gedeelte van de woning gestut en het gat in de buitengevel dichtgemaakt.

Uit vrees voor instortingsgevaar heeft de verzekering gezorgd dat Alfons Borreberghs, die samen met zijn zoon in de huurwoning woont, in een hotel in Leopoldsburg kon overnachten. Het huis is eigendom van het ministerie van Defensie.

De klap was zo hevig dat ook op de verdieping de hangers in de kleerkasten het begaven. ,,Gelukkig is het plafond niet naar beneden gekomen. De schade is aanzienlijk maar de verzekering zal dit wel oplossen. Pech blijft ons achtervolgen. Twee jaar geleden brandde de garage af en was er in ons huis grote rookschade. Onlangs knalde een auto ook al tegen de zijgevel van de aanpalende woning waardoor de gevel al een flinke klap kreeg. Gelukkig bleven wij telkens ongedeerd'', besluit Alfons.

(YJP)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio