Bevallen met champagne

GENK - In de nieuwe kraamafdeling van het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) wordt bevallen bijna een ,,lust''. Er wordt champagne geschonken.

De nieuwe afdeling maakt deel uit van de J-blok, waar ook de afdeling pediatrie is ondergebracht. Het geheel staat voor een investering van 15 miljoen euro.

De nieuwe kamers van de kraamafdeling zijn bordeaux en grijs. ,,Vrouwen moeten hier zin krijgen om te bevallen'' aldus dokter Willem Ombelet.

Het ZOL doet er trouwens alles aan om je er zo goed mogelijk te laten voelen. Of wat dacht je van een glaasje champagne na de bevalling. De nieuwe papa kan meteen ook de nacht doorbrengen bij zijn vrouw op een uitklapbare zitbank.

En voor het bezoek werd een knus salonnetje uitgetekend. ,,Aanstaande moeders blijken gesteld op wat comfort, dus hebben we daar extra in geïnvesteerd'' stelt Ombelet. Wil je extra verwend worden, dan kun je bovendien opteren voor een luxekamer. Die kost 98 euro extra, maar de champagne en de krant 's ochtends zijn in de prijs begrepen.

Nieuw is een lokaal voor prenatale gymnastiek.

Op de tweede verdieping ligt de afdeling pediatrie, die opvallend kleurrijk en kindvriendelijk werd ingericht. Door de mooie decoraties ligt de nadruk op de afdeling niet op het ,,ziek zijn''. Deze nieuwe afdeling heeft 31 kamers en een capaciteit van 40 bedden. Bovendien zijn alle kamers zo ingericht dat het steeds mogelijk is er tweepersoonskamers van te maken.

Voor slaaponderzoek in verband met wiegendood zijn er twee aparte kamertjes. Nieuw zijn ook de speciale babyboxen vlakbij de verpleegpost voor baby's die permanent onder toezicht moeten zijn. De leerlingen van de Genkse Kunstschool hebben op elke deur een ander diertje geschilderd.

(MVZ)Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio