Zevenbunder helemaal opgeknapt

De voorbije dagen werd de Zevenbunder, een landelijke voetweg tussen Etikhove en Leupegem, heraangelegd. Dit maakt het fietsen naar Oudenaarde (en terug) voor de Maarkedalse scholieren en wielerliefhebbers nu eindelijk heel comfortabel.

De Zevenbunder is de volkse benaming voor het voetwegje, dat start net voorbij de Ladeuze-watermolen links, verderop de Geitenhoek/Hekkebrugstraat kruist, dan door de velden gaat en ten slotte parallel met de spoorweg tot in Leupegem loopt.

Het wegje wordt vooral gebruikt als fietspad door Maarkedalse middelbare scholieren, wandelaars en wielerfanaten.

Op de bult , het gedeelte voorbij de Geitenhoek, werden net voor de doortocht van Zomertoeren in augustus 2003 over enkele meters lengte de betontegels door nieuwe vervangen. Een gedeeltelijke oplossing, want verderop lagen diezelfde tegels evenzeer verzakt.

Daar heeft de stad Oudenaarde nu definitief komaf mee gemaakt door op het resterende gedeelte van het traject tussen de Geitenhoek en de Spoorweglaan nieuwe betontegels aan te brengen. Daarmee is het 400 meter lange gedeelte nu perfect berijdbaar. Een ingreep waarvoor Oudenaarde 25.000 euro betaald heeft.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio