Vannacht overal alcoholcontroles

OOSTENDE - Dit weekend laat je - na het drinken van een glas - beter de wagen staan, tenzij Bob jou vergezelt. Van zaterdag om 19 uur tot zondag om 7 uur vindt in West- en Oost-Vlaanderen immers de Verkeersveilige Nacht plaats. Die staat voor controles op snelheid en alcohol en dit zowat overal. Ook tegen drugs in het verkeer wordt streng opgetreden.

De politie van Middelkerke houdt zowel zaterdag als zondag controles op snelheid, met onderschepping van de overtreders door motorrijders. Op tal van plaatsen worden ook alcoholcontroles gehouden.

Hetzelfde gebeurt aan de dispositieven die de politie Westkust in Nieuwpoort , Koksijde en De Panne opwerpt. Nog in de zone Westkust worden bestuurders met een zware voet tevens onderschept.

Eenzelfde scenario staat in Bredene en Oostende op het getouw. Van zaterdag 19 uur tot zondag 7 uur worden op de cruciale plaatsen alle passerende chauffeurs aan een alcoholproef onderworpen en snelheidsduivels uit het verkeer gehaald.

De politie van de zone Spoorkin voert gelijkaardige controles uit in Veurne , Alveringem en Lo-Reninge , terwijl de politie Arro Ieper in Heuvelland , Ieper , Langemark-Poelkapelle , Mesen , Poperinge , Vleteren en Zonnebeke controles uitvoert op snelheid en alcohol.

De politie Polder start zaterdag maar om 21 uur met de plaatsing van haar dispositieven in Diksmuide , Houthulst , Koekelare en Kortemark . De controles op snelheid en alcohol duren er tot zondag 4 uur.

In Gistel , Oudenburg en Ichtegem ten slotte wordt er niet alleen in de nacht van zaterdag op zondag, maar zowat elke dag en nacht gecontroleerd op snelheid en vooral alcohol.

Bij een prikactie donderdagavond tussen 18 en 22 uur liep op de Westkerkestraat in Oudenburg al een van 35 gecontroleerde bestuurders tegen de lamp.

Met de intense controles van de komende nacht schiet de eindejaarscampagne tegen alcohol en drugs in het verkeer pas goed in gang. Die duurt tot 17 januari.

(YNG)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio