Armstrong: 'Niemand kan tien jaar liegen'

Armstrong: 'Niemand kan tien jaar liegen'

Foto: photo news

Lance Armstrong snijdt vandaag één van de ultieme hoofdstukken aan van een wielercarrière die bijna twintig jaar geleden begon. Vandaag start hij in een avondcriterium in Adelaide en dinsdag in de Tour Down Under. Zijn laatste optredens buiten de States.

De Texaanse boss (39) nam gisteren even de tijd om terug te blikken op mooie maar ook bewogen jaren. Nog altijd loopt tegen hem immers een onderzoek als gevolg van dopingbeschuldigingen van zijn voormalige strijdmaat Floyd Landis.

'Ik laat er mijn slaap niet voor', verzekerde hij in Adelaide, waar hij 's ochtends nog duizenden wielertoeristen op de been bracht ten voordele van de slachtoffers van de overstromingsramp in Queensland. 'De mensen die mijn belangen behartigen, houden er zich mee bezig. Ik niet. Wat zou ik? Sedert ik in 1999 mijn eerste Ronde van Frankrijk won, was het nooit anders. Wie iets probeert te verbergen, houdt dat nooit meer dan tien jaar vol. Niemand is zo slim om zo lang te liegen.'

Dus keek hij met gemengde gevoelens terug op een carrière die hem recordhouder maakte op de tabellen van de Tour, met zeven eindoverwinningen. 'Ik had echt gedacht er een achtste bij te doen, toen ik in 2009 terugkeerde in het peloton', bekende hij. Het is niet gelukt omdat ik op betere renners ben gestuit. Oké, no regrets!' (PDK)

Lees het volledige interview met Lance Armstrong morgen in Het Nieuwsblad.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.