Roken mag wel

Op de speelplaats van een school : het rookverbod geldt niet voor werken in open lucht zoals een bouwwerf (maar wél in de werfkeet), een akker of een binnenkoer van een onderneming. ,,Toch zorgt een goede school ervoor dat de leerkrachten roken op een plek in open lucht die is afgeschermd van de blikken van de leerlingen.'' Het hoffelijkheidsprincipe geldt ook op een bouwwerf. ,,Als een niet-rokende bouwvakker de hele dag vlak naast een kettingrokende collega moet werken, ondervindt hij hinder. De werkgever moet dan een regeling treffen.''

Op de thuiswerkplek : tenminste als je er geen klanten, medewerkers of derden ontvangt voor je werk. Zo ja, moet je werkgever je meedelen dat je eigen bureau of atelier thuis rookvrij moet zijn.

In de kantine of cafetaria van een sportclub of -hal: maar dan alleen als de drankruimte volledig losstaat of gescheiden is van het publieke sportgedeelte. Vanaf 2007 zal ook daar niet meer mogen worden gerookt.

Door de advocaat in zijn kabinet : de wet geldt niet voor zelfstandigen, behalve als hun werkplek openbaar is zoals een winkel, galerij of kapsalon.

(GN)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees