Roken mag niet

In een bedrijfswagen : die wordt immers beschouwd als een werkplek, net zoals de stuurcabine van een truck, een bestelwagen, een dienstwagen of de cabine van een kraan. Het mag zeker niet als de auto soms gedeeld wordt met anderen. Sommige werkgevers bevestigen hun werknemer schriftelijk dat ze wel mogen roken in een bedrijfswagen die ze niet delen met iemand anders, maar dan nog is dat onverstandig want wat als die werknemer ziek wordt of het bedrijf verlaat en een niet-roker de wagen overneemt?

P.S. Het raampje opendraaien en de sigaret buiten laten hangen, is een twijfelgeval maar vooral onvoorzichtig rijgedrag.

In een winkel : dat is een openbare ruimte net zoals een station, concertzaal, veilingzaal of kapsalon. Zelfs de winkelier mag niet roken in zijn eigen winkel.

In een rusthuis, serviceflat of psychiatrische inrichting . Ook niet in het toilet, bezoekersruimte of refter. Dat geldt zowel voor de mensen die er verblijven en het personeel als de bezoekers. Er wordt alleen een uitzondering gemaakt voor de private vertrekken.

Op een terrasje van een café in een shoppingcenter : het winkelcentrum is immers een overdekte openbare ruimte. Binnen in het café mag wel worden gerookt.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees