Megadiscotheek al na acht maanden failliet

Club Famous draaide al maanden op laag pitje

TORHOUT/ LICHTERVELDE - Acht maanden nadat megadiscotheek Club Famous langs de Roeselaarseweg op de grens van Torhout met Lichtervelde met veel tromgeroffel de deuren opende, is de zaak failliet verklaard. Club Famous was een indrukwekkend project, met drie zalen uitgerust met de nieuwste discosnufjes. Goed voor een investering van 2 miljoen euro. Maar de opkomst bleef mager.

Burgemeester Norbert De Cuyper van Torhout: ,,De uitbaters van de zaak hadden verwacht dat er voor Club Famous een massale belangstelling zou bestaan. Op de openingsavond passeerden ruim 3.000 bezoekers de kassa. Aanvankelijk was die belangstelling er wel degelijk, maar niet in die mate zoals de uitbaters verwacht hadden. Na een tijdje verminderde de interesse. De voorbije maanden draaide de discotheek echt niet meer zoals het zijn moest. Na de zomer is Club Famous zelfs eventjes gesloten geweest, er was sprake van een heropening in oktober. Uiteindelijk is Club Famous een stille dood gestorven. Misschien was de locatie niet ideaal. Hoe dan ook, ik denk niet dat de buurtbewoners er rouwig om zullen zijn. De omwonenden hebben zich bij de lancering van Club Famous veel zorgen gemaakt over overlast. Naar mijn weten zijn er nooit zware problemen geweest.''

Droom in put

Selfmade miljonair Frederic Vanderwilt was acht maanden geleden nochtans superambitieus toen megadiscotheek Club Famous geopend werd. De 30-jarige zakenman wou langs de Roeselaarseweg één van Europa's indrukwekkendste discotheken vestigen. De realisatie van een jongensdroom.

Frederic Vanderwilt heeft 13 jaar in het nachtleven gewerkt. Bij het opstarten van zijn Club werd hij gecounterd door het stadsbestuur en de omwonenden die vreesden voor een nieuwe Zillion.

Ondanks het feit dat Frank Verstraeten himself maandelijks zijn nieuwe 3D-show kwam demonstreren in Vanderwilts Club als DJ Fou, kwam de discotheek niet echt van de grond. Het concept was nochtans uniek, met de realisatie van een betonnen dansvijver in het midden van de discotheek. De put werd tot aan de rand gevuld met water, naargelang het aantal mensen in de disco kan het waterpeil gezakt worden zodat gedanst kan worden op de trappen. Een gelijkaardige constructie is naar verluidt alleen in Cancun (Mexico) te vinden.

Uitbater Frederic Vanderwilt was niet bereikbaar voor commentaar. Intussen is advocaat Danny Hollevoet uit Bredene aangesteld als curator.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio