Nacho Gonzalez en Rouches vanavond op zoek naar eerste overwinning in Play-off 1

Standard: 'Tegen Kortrijk ontgoocheling wegsp(o)elen'

Standard: 'Tegen Kortrijk ontgoocheling wegsp(o)elen'

Jelle Van Damme viert de 1-0 van Standard tegen Club, maar het werd nog 1-1 Foto: BELGA

Na de teleurstelling door de late gelijkmaker van Ryan Donk in het woensdagduel met Club Brugge krijgt Standard vanavond al een nieuwe kans om de eerste overwinning in Play-off 1 binnen te rijven. 'We zullen top moeten zijn', stelt Nacho Gonzalez.

Standard-trainer José Riga zorgde tegen Anderlecht voor de verrassing door Nacho Gonzalez in zijn basiself te droppen. De aanvallende middenvelder liet zich bij momenten opmerken door goed tussen de Brusselse lijnen te bewegen en hield meteen 90 minuten stand. De laatste keer dat Gonzalez de volle 90 minuten speelde, dateerde van eind oktober 2011.

'Na de wedstrijd tegen Anderlecht was ik dan ook zeer gelukkig', zegt Gonzalez. 'Als je als speler eindelijk opnieuw pijnvrij kan spelen, vertoef je in de zevende hemel. Ik heb een erg moeilijk seizoen achter de rug met verschillende blessures. Vooral die aan de meniscus kwam op een slecht moment want net dan voelde ik me uitstekend. Ik haalde tegen Anderlecht zeker niet mijn beste niveau. Toch was ik tevreden want ik speelde de wedstrijd, een echte topper, uit.'

Sinds zijn komst in Luik raakte Gonzalez driemaal geblesseerd, waardoor hij aan zichzelf begon te twijfelen. 'Er sluipt altijd wel twijfel in je gedachten als je naast de ploeg valt', stelt Gonzalez. 'Dat is onvermijdelijk. Net op dat moment moet je je bewust worden van je problemen en er hard aan werken. Ik heb altijd volharding getoond om fit te geraken. Ik wist dat mijn moment ooit zou komen. Regelmatig relativeerde ik mijn blessure door eens goed rondom mij te kijken. Als ik dan al het leed in de wereld zag, besefte ik hoe goed ik het wel heb. Veel mensen hebben het veel slechter dan ik.'

Lees het volledige artikel in de zondagskrant Het Nieuwsblad Sportwereld. Alle verkooppunten vindt u hier.

>

 

Aflevering 9:Den beerschot en de schande van Popzuelo Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.