Staat Gilbert op Cauberg op uit de doden?

Staat Gilbert op Cauberg op uit de doden?

Foto: Photo News

Joaquim Rodriguez topt vandaag de favorietenlijst van een vers peloton waarin de waardeverhoudingen nog onduidelijk zijn. Terwijl je voor de Ronde van Vlaanderen gemakkelijk Cancellara en Boonen kon aanduiden als dé superfavorieten is dat nu veel moeilijker. Zelfs een derde opeenvolgende zege van Gilbert wordt, tegen beter weten in, niet uitgesloten.

Het leuke aan toppers als Philippe Gilbert of de vandaag afwezige Tom Boonen is dat je er op hun terrein altijd en overal rekening mee moet houden. Onze nationale kampioen was in de Brabantse Pijl van woensdag een schim van de Gilbert van twaalf maanden geleden, maar toch blijft hij op ieders lippen liggen. De afgelopen twee jaar demonstreerde hij op de Cauberg dat hij in conditie bergop dé explosiefste benen bezit, en niet toevallig als nummer één van de wereld eindigde.

Nu staan we net weer voor deze Cauberg in Valkenburg, waar hij in september wereldkampioen wil worden. Bovenop deze kuitenbijter treft hij vandaag zijn Patricia en zoontje Alan die uit Monaco zijn overgevlogen. Algemeen manager van BMC, John Ochowicz, had er gisteren een goed oog in. 'Vandaag reed Philippe een tweetal uurtjes los in de buurt van ons hotel in Luik. Ik heb het gevoel dat hij dicht tegen, of op het kantelmoment staat. Ik schrijf hem voor de Amstel Gold Race niet af.'

Paolo Bettini aarzelde gisteren in een herfstkoud en nat Maastricht ook om de kampioen in Philippe Gilbert volledig af te schrijven voor de eindeloze tocht door Nederlands Limburg, waar onderweg maar liefst 31(!) hellingen moeten worden beklommen. 'Gilbert is een kind van de streek. Ik weet niet wat er met hem gebeurd is de voorbije maanden, maar met zulke grote renners weet je nooit.'

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.