Gezelschapspelletjes met taart voor jong en oud

Ronse krijgt spellenclub

© © Peter Malaise

Goed nieuws voor de liefhebbers van gezelschapspelletjes: Ronse krijgt zijn eigen spellenclub. Op 15 januari opent het initiatief de deuren.

Peter Malaise

Hoewel we in een tijd leven van moderne Playstations en Wii-toestellen, blijven ouderwetse gezelschapsspelletjes het goed doen. Iedereen heeft immers al eens Monopoly gespeeld of Ganzenbord. En nu is er goed nieuws voor wie graag gezelschapspelletjes speelt. De jeugddienst richt een spellenclub op.

Steven De Tavernier: 'Toen ik in Gent studeerde, sloot ik me aan bij een spelletjesclub. Daar leerde ik bijvoorbeeld

De Kolonisten van Catan

kennen. Tijdens het spel ontvangen de spelers verschillende grondstoffen, waarmee ze straten, schepen, dorpen en steden kunnen bouwen. Dit spel werkt bijna verslavend', zegt De Tavernier.

Al doende leren

'Met de jeugddienst hadden we het idee om ook hier een spelletjesclub op te richten waar we naast Catan nog veel andere spelletjes hebben. Kortere en luchtigere spelletjes zoals Catch a Fish, 6 Nimmt of Herders en Schapen, maar ook uitgebreider familiespelen zoals Gepakt & Gezakt en Carcassonne tot de echte tactische spelen. Iedereen tussen 12 en 99 jaar is hier welkom. Je moet de spelletjes zeker nog niet kennen. Je kan het al doende leren, en zo de smaak te pakken krijgen. Op 15 januari houden we een startdag. Tussen 10 en 22 uur is iedereen welkom in het jeugdcentrum aan de Spinsterstraat. De start dag kost vijf euro per persoon en je krijgt een gratis glaasje aangeboden. Wie die dag een huisbereide taart meebrengt, maakt kans op een prijs. We verloten onder de taartenbakkers immers een spelletje. En de taarten gaan we samen lekker opeten.'

De spellenclub verzamelt daarna elke derde zaterdagavond van de maand. Per spelavond betaal je maar 2 euro. Dat geld dient om nieuwe spelletjes aan te kopen. Je kan alleen, per twee of met de familie komen, er is altijd een tafel waar je kan bij aanschuiven', besluit Steven.

Meer info: spellenclub@ronse.be of Jeugdcentrum Ronse, Spinstersstraat 36.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio