Modubi en Dirar in de etalage

Modubi en Dirar in de etalage

Michael Modubi Foto: © BELGA

Westerlo staat na 2-1 winst tegen Bergen opnieuw zesde en Patrick Ogunsoto is na zijn twee doelpunten opnieuw topschutter. Maar er viel nog positief nieuws te rapen in het Kuipje. Met Modubi en Dirar speelden zich twee jongeren in de kijker.

Doelman Gaspercic was bij Westerlo de absolute uitblinker, maar nog meer werd nadien de lof gezongen van het jonge duo Michael Mobubi (21) en Nabil Dirar (20). De eerste was na een vliegtuigreis van tien uur pas vrijdagmiddag teruggekeerd van een met 2-0 gewonnen interland met Zuid-Afrika, de tweede was iets vroeger terug uit Marokko waar hij dertien minuten mocht invallen bij de nationale ploeg. ,,Zij zijn onze toekomst'', zei manager Wijnants al vaker over de twee jonge knapen. Hoewel. Als Nabil Dirar het tempo blijft halen waarmee hij tegen Bergen de ganse rechterflank beheerste en Modubi niet door Chelsea wordt teruggehaald, zitten de twee straks ongetwijfeld bij een topclub.

,,Mijn contract loopt af maar er zit nog een optie in'', verduidelijkte Modubi. ,,Hier blijven? Het zou me geenszins storen. Ik ben ook nog niet zozeer met Chelsea bezig.''

Hetzelfde verhaal bij Nabil Dirar. Marokkaan uit Evere, bij Union op een trainer gestuit die hem niet lag, bij Diegem doorgebroken. Sinds Dirar bij Westerlo in november voor het eerst speelgelegenheid kreeg, ontbolsterde hij tot een van de meest vaardige rechterflankspelers in de competitie. Herman Helleputte werkte wat aan zijn teveel aan frivoliteiten en plots staat er geen zaalvoetballer meer. Tegen Lierse bezorgde hij Ogunsoto een doelpunt, tegen Bergen verdubbelde hij zijn aantal assists. Bovendien heeft hij ook grotere dromen dan Modubi. ,,Want welke jongere wil niet bij een topclub voetballen?'' vraagt Dirar zich af. (avt)

Corrigeer