Gilbert houdt nog vijf teams over

Gilbert houdt nog vijf teams over

Philippe Gilbert Foto: BELGA

Met vijf zijn ze nog in de race om Philippe Gilbert volgend jaar binnen te halen. Dat zijn Quick Step, BMC, Team Sky, Lotto of Omega Pharma.

'We zitten in de laatste rechte lijn', gaf zijn raadgever Vincent Wathelet toe. De primordiale voorwaarde is dat hij sportief goed omringd is, en voor drie jaar kan tekenen. Astana bijvoorbeeld van zijn vriend Vinokourov kan op vandaag maar twee jaar werkzekerheid bieden. Dat is te weinig. Ik heb Alexandre zondagavond ingelicht terwijl we samen naar Monaco reden. Dat is een breekpunt. Op Lampre en Euskaltel na waren ze allemaal geïnteresseerd in Gilbert.'

De vraag is ook of Team Sky nog de nodige drie miljoen euro kan ophoesten voor Gilbert. De Engelse ploeg jaagt heel nadrukkelijk Mark Cavendish na als dé vaandeldrager van het Britse wielrennen, naast ronderenner Bradley Wiggins.

De voorkeur van de beste eendagscoureur van het voorjaar blijft uitgaan naar een Belgisch project, maar op deze markt beweegt er achter de schermen veel maar uiterlijk voorlopig niet zo veel. Wat gebeurt er met Quick Step en Omega Pharma? Er is ook nog Lotto, die puur voor Belgisch gaat, maar is dat wel voldoende om Philippe goed te omringen in zijn klassiekers? Hij wil sportief absoluut niet inleveren.

'We hebben nog wat tijd', aldus Wathelet. 'Het belangrijkste is dat Philippe in topconditie aan de start van de Tour staat. Op 1 augustus delen we officieel mee waar zijn toekomst ligt.' (HC)

Corrigeer