Acht jaar celstraf voor verkrachter-slotenmaker

DIKSMUIDE/ KOKSIJDE - Drie rechters veroordeelden gisteren in Veurne de slotenmaker Serge Dedecker uit Diksmuide tot 8 jaar gevangenisstraf en 10 jaar ontzetting uit zijn rechten voor het maandenlang meermaals misbruiken van zijn 14-jarige stiefdochter. Ook Rosanne Clarebout, de moeder van het meisje, liep 3 jaar cel met uitstel op voor haar deelname aan minstens drie van de seksuele excessen.

De bal ging aan het rollen toen de moeder van het toen 15 jaar geworden meisje in maart van dit jaar een klacht tegen haar tweede echtgenoot indiende. ,,De vrouw toonde berouw en schaamte en is sociaal niet gevaarlijk. Ze heeft haar dochter herhaaldelijk blootgesteld aan de perversiteiten van de echtgenoot, bracht het kind niet in veiligheid, maar bleef lijdzaam en passief'', zei rechter Raes.

Naast 3 jaar gevangenisstraf met uitstel gedurende 5 jaar verliest de vrouw, moeder van nog twee andere kinderen, ook 5 jaar lang haar rechten. De straf was vooral zeer zwaar voor de in Koksijde werkende slotenmaker Serge Dedecker. ,,De man bevredigde op meedogenloze en niets ontziende wijze zijn onstuitbare drang naar seks met de dochter uit het eerste huwelijk van zijn echtgenote'', aldus de rechter.

Het kind werd, toen ze nog geen 14 jaar was, wekelijks meermaals door hem misbruikt, een spel dat maandenlang duurde. Hij schuwde daarbij geen beloften, bedreigingen of fysiek geweld. Hij hield het volgens de rechter niet enkel bij zijn stiefdochter, maar bestookte ook de dochter van een vennoot met sms'jes vol perverse voorstellen. De rechter vindt de man - sommige van de excessen speelden zich af in de wagen waarmee de slotenmaker voor dag en dauw gerechtsdeurwaarders en politie bijstond - sociaal gevaarlijk en vreest voor recidive.

Serge Dedecker kreeg 8 jaar effectieve celstraf en wordt voor 10 jaar uit alle rechten ontzet. Aan de natuurlijke vader van het meisje, dat inmiddels terug bij die man woont, en het meisje zelf moet de veroordeelde samen 15.000 euro schadevergoeding betalen.

(YNG)

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio