Win de Nobelprijs

Los een wetenschappelijk onbeantwoorde vraag op

Los een wetenschappelijk onbeantwoorde vraag op
Dit is uw kans om een Nobelprijs te winnen. Het prestigieuze vakblad Science somt in zijn nieuwste nummer dé 125 grote onbeantwoorde mysteries op uit de wetenschap. Los één van de vragen op en word onsterfelijk.

Het wetenschappelijk tijdschrift Science bestaat 125 jaar. Om dat bijzondere jubileum te vieren, pakt het blad uit met een indrukwekkend nummer. Science somt dé 125 grote onbeantwoorde vragen van de wetenschap op, de mysteries waarover generaties wetenschappers zich al jaren, eeuwen zonder succes buigen.

,,Het is geen eindige lijst, laat staan dé ultieme lijst. Ons overzicht toont wel waar de wetenschap zich de komende decennia op zal focussen. De uitdagingen van de toekomst dus'', zegt hoofdredacteur Donald Kennedy. ,,We zijn er zeker van dat de wetenschap op termijn op veel van de gestelde vragen een antwoord zal vinden. Anderen daarentegen zullen nog lang onbeantwoord blijven.''

Donkere materie

De redactie van Science heeft bewust geen rangschikking opgesteld. Maar op één vraag willen ze allemaal het antwoord kennen: Waaruit is het universum opgebouwd? Voorlopig gaan wetenschappers ervan uit dat de materie die we kunnen waarnemen slechts vijf procent uitmaakt van het heelal. De overige 95 procent bestaat uit mysterieuze donkere materie en donkere energie. Als u achterhaalt waaruit die donkere materie bestaat, bent u verzekerd van een Nobelprijs en onsterfelijke roem.

Corrigeer

MEER NIEUWS