Gezinsdrama Oplinter: aparte begrafenisdiensten voor families dader en slachtoffers

OPLINTER - De familie van dader Koen Claes (26) moet op een ander tijdstip afscheid nemen van Claes' vermoorde vrouw Natasha Lemmens (25) en hun twee kinderen Marnix (7) en Marieke (1,5) dan de familie van Natasha. Een gezamenlijke dienst blijkt voor de nabestaanden te pijnlijk.

Zaterdagochtend worden Natasha, Marnix en Marieke begraven. Opvallend: dat zal in twee aparte diensten gebeuren. De familie van Natasha Lemmens ziet het niet zitten om samen met de familie van Koen Claes een laatste groet te brengen. Daarom is beslist twee diensten te houden: één om 9.30 uur en de andere om 12 uur. Zo kunnen de twee families elkaar perfect mijden.De Leuvense raadkamer besliste gisteren dat Claes nog minstens een maand extra in de cel moet blijven. De man uit het Vlaams-Brabantse Oplinter zit sinds zondag in de cel. Zaterdagnacht sloegen de stoppen van de 'modelvader' door en vermoordde hij zijn vrouw Natasha en hun twee kinderen Marnix en Marieke. De kinderen werden door verstikking om het leven gebracht, zijn vrouw kreeg meerdere messteken. Relationele spanningen lagen aan de basis van het gezinsdrama. Claes zou ontdekt hebben dat zijn vrouw er een buitenechtelijke relatie op nahield, iets wat Natasha's familie niet wil geloven. 'Die familie zit totaal in zak en as', zei hun advocaat Geert Jaspaert gisteren.

Een poging om zichzelf van het leven te beroven mislukte. Claes werd bewusteloos teruggevonden. Zondagavond bekende hij de moorden aan de Leuvense onderzoeksrechter. 'Hij zit er als een geslagen hond bij', zegt zijn advocaat Tim Op De Beeck. 'Het is voor hem zeer moeilijk om te kaderen hoe het zo uit de hand is kunnen lopen. Hij zoekt zelf naar antwoorden op vele vragen en zou de klok maar wat graag willen terugdraaien.'

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees