Fietsers krijgen jaagpad terug

HALLE - Binnenkort wordt het opnieuw mogelijk om op een veilige manier van Lot naar Halle te fietsen via het jaagpad langs het kanaal. Sinds een tiental jaar moeten fietsers op hun traject de drukke Alsembergsesteenweg bovengronds kruisen omdat het stukje jaagpad onder de brug door ontbreekt. Daar komt binnenkort verandering in want de nv Zeekanaal wil het jaagpad opnieuw onder de brug doortrekken.

De problemen ontstonden toen zo'n tiental jaren geleden de oude Waterloobrug over het kanaal in Buizingen wegens betonrot moest worden afgebroken en vervangen door een nieuwe brug. Hierbij werd het jaagpad onder de brug niet meer aangelegd. Dit tot ongenoegen van de stad Halle want heel wat scholieren gebruiken het jaagpad als fietsroute tussen huis en school. Halle drong al enkele jaren bij de nv Zeekanaal aan op het opnieuw doortrekken van het jaagpad.

Het Zeekanaal is van plan de werken op 1 oktober te starten. Omdat een echt jaagpad aan de wal technisch niet mogelijk is, legt de nv Zeekanaal een stalen bruggetje aan de binnenkant van de pijlers van de grote Waterloobrug waar enkel fietsers en wandelaars over kunnen. De werken zullen drie maanden duren en kosten 275.000 euro.

(IDH)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio