Food

De beste plekken om stoemp te eten in Brussel.

Brusselkenner Jan Sulmont, auteur van het boekje De vijf beste plekken om stoemp te eten en 51 andere lijstjes over Brussel. Foto: Tom Van Cleynenbreugel

Waar kan je in de hoofdstad terecht voor de lekkerste stoemp?

Den Talurelekker

Dit kleine adresje dicht bij het Koninklijk Circus serveert nooit frieten bij typisch Belgische schotels. Toch zit het er vaak vol, niet in het minst om de heerlijke stoemp.

Onderrichtstraat 25, 02-219.30.25

Fin de Siècle

Reserveren kan niet en een rustige tête-à-tête is ook geen optie. Maar de stoemp is heerlijk en betaalbaar. De Griekse uitbaters openden recht tegenover het gelijkaardige 9 et Voisin.

Karthuizerstraat 9

't Kapiteintje

Heerlijk anachronistisch adresje midden in de Dansaertwijk, waar je voetbal kunt kijken en aan lange tafels gigantische steaks eet, vergezeld van een royale portie stoemp van de dag.

Sint-Katelijnestraat 30, 02-511.71.58

Volle gas

De specialiteit van dit grote maar gezellige restaurant is de 'stoemp royale', die wordt geserveerd met spek, worstjes, een witte pens en een spiegelei.

Fernand Cocqplein 21, 1050 Elsene, 02-502.89.17www.vollegas.be

Les Brassins

Een instituut voor simpele maar met hart en ziel bereide Belgische keuken. Het publiek is een leuke, typisch Elsense mix van studenten, Franse intelligentsia en expats.

Keyenveldstraat 36, 1050 Elsene, 02-512.69.99www.lesbrassins.com

 

Uit het boekje 'De vijf beste plekken om stoemp te eten en 51 andere lijstjes over Brussel' van Jan Sulmont.

Corrigeer