,,Het was te klein''

Villa premier Verhofstadt te koop voor 670.000 euro

Villa premier Verhofstadt  te koop voor 670.000 euro
De premier gaat verhuizen. Zijn huis in de Rodonkstraat in Mariakerke staat te koop. Wie 670.000euro op tafel legt, krijgt de sleutel. ,,Het was te klein geworden. De kinderen hebben een grotere kamer nodig.'' In zo'n geval verkoopt een mens uiteraard zijn moderne villa en schaft hij zich een nieuwe stulp aan, in dezelfde wijk.

Guy Verhofstadt en zijn gezin trekken niet naar een andere gemeente. Dat was geen optie. De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur en de premier heeft al laten weten dat hij beschikbaar is voor een plaats op de Gentse lijst, mocht dat nodig zijn. Lijstduwer of iets in de trant. Een beslissing daarover is nog niet gevallen, maar het spreekt dat Guy Verhofstadt de Gentse liberalen - zijn kiespubliek - niet in de steek zal laten.

Samen met zijn vrouw Dominique Verkinderen en hun twee kinderen Charlotte en Louis verhuist hij amper een paar straten verder. Naar een huis dat wél de plaats heeft om twee opgroeiende kinderen de nodige ruimte te geven op hun kamer. Een koopje bovendien. Nochtans woonde het gezin Verhofstadt nog niet zó lang in Mariakerke. Een goeie tien jaar. De witte vierkante villa (270 m² op een terrein van 1.139 m²) is in 1994 gebouwd.

Zelf is Verhofstadt niet geneigd veel woorden vuil te maken aan zijn nakende verhuis. ,,Ik heb mijn privé-leven altijd op de achtergrond gehouden. Ik wil dat zo houden'', laat hij weten via zijn woordvoerder.

670.000 euro is geen absurd hoge prijs voor het huis van de premier, zegt het immobiliënkantoor Era. ,,Mariakerke is vrij duur en het huis is nog nieuw. Het is wel vrij modern, dus niet iedereen zal geneigd zijn dat mooi te vinden.'' Dat Verhofstadt bij een notaris in Poperinge is gaan aankloppen om de verkoop van zijn huis te regelen, heeft een prozaïsche reden. De notaris is familie van mevrouw Verhofstadt.

De premier heeft ook nog een landhuis in Toscane dat hij pas een jaar geleden kocht. Onlangs schafte hij zich ook een appartement aan in Wissant, aan de Noord-Franse Côte d'Opale.

Het huis van het gezin Verhofstadt is te koop via www.immoweb.be.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees